• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Сузи - специалист
Колегата ми каза че имало вентилаторни печки за баня.
galin56 - специалист
Pooh написа:
galin56 написа:
Плочки до тавана, а под тавана окачен таван с пластмасовите пана. Купуваш и един по-як вентилатор(най-добре с датчик за влага) за отдушника, пробиваш вратата и слагаш вентилационна решетка(това при условие, че банята е херметизирана(дано знаеш какво значи, че не ми се обяснява)).
След тези процедури няма да видиш никога мухъл в банята ти. Така съм го направил в жилището, което купих. Вярно не съм се нанесъл още, но не вярвам да имам проблеми с мухъл.
Дали има разлика между "няма да видиш никога" и "не вярвам"? :?
Умирам си за такива ТВЪРДИ позиции, на база ... надеждата за по-добър резултат ... :-D
Ами ти ако ми кажеж, че на пластмасово пано си видял мухъл те признавам, бе пич. Кажи на колко пари се обзалагаме и на след колко време и ела да видиш мухъл. Ако над окачения таван има някое петънце - майната му, на родители ми в банята по тавана има мухъл колкото щеш пък сме живи още. Така, че правилно си подчертал - няма да видиш. Е, освен ако не искаш да ми разбуташ окачения таван и паната, което няма как да стане :-D
8180 - майстор
galin56 написа:
Pooh написа:
Ами ти ако ми кажеж, че на пластмасово пано си видял мухъл те признавам, бе пич.
Ако считаш полистирола за "пластмасов пано", влизам в облога с каса бира и 2бр. пластмасови шкафчета при баща ми. Вътрешна баня, тухла, без ТЕЦ, естествена вентилация - отдушник.

П.П. Да напомня, на влагата не и пука къде кондензира - дори във въздуха го прави, при ниска температура и висока влажност. Викат му мъгла. Някои по-напредничави - Чилл фактор :)
Pooh - майстор
galin56, поживей 3-4 годинки във въпросното жилище и ще почнат да се обаждат проблемите. Тогава си прегледай добре ъглите между тавана и стените, между самите стени, дори и по периферията на пода. Далеч съм от идеята да убеждавам който и да било участник, в каквото и да било - тук всички са специални специалисти. Просто скромната ми практика сочи, че единственото сигурно средство против мухъл е - да не се задържа никаква влага, никъде. Което ни води не до изолиране, а до проветрение. Ти си си спретнал голяма найлонова торбичка, в която ще има много вода с висока температура и ниска температура на граничните елементи, а повечето време ще е и тъмно ... Чакай бе, това не бяха ли условията за възникване на всякакви гъби и плесени? :wink:
galin56 - специалист
Pooh написа:
galin56, поживей 3-4 годинки във въпросното жилище и ще почнат да се обаждат проблемите. Тогава си прегледай добре ъглите между тавана и стените, между самите стени, дори и по периферията на пода. Далеч съм от идеята да убеждавам който и да било участник, в каквото и да било - тук всички са специални специалисти. Просто скромната ми практика сочи, че единственото сигурно средство против мухъл е - да не се задържа никаква влага, никъде. Което ни води не до изолиране, а до проветрение. Ти си си спретнал голяма найлонова торбичка, в която ще има много вода с висока температура и ниска температура на граничните елементи, а повечето време ще е и тъмно ... Чакай бе, това не бяха ли условията за възникване на всякакви гъби и плесени? :wink:
Е точно това ти писах, че между самите стени ми дреме на шапката дали има мухъл, важното е във видимата част да няма. А проветрение съм описал какво има и то е много над средното във средностатистическа панелка.

Както и да е, поживьом, па видим. :wink:
Сузи - специалист
Мерси за съветите,вече ги ползвам и има ефект.
  • 1
  • 2

Тема "Как да се преборя с мухъла е банята ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: