• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mityom - специалист
Колеги, при настройките на контролерите при по-ниските степени времето за изгаряне се увеличава, а времето на подаваната порция пелети намаля ли се ,при мен 3 и 2 степен работят идеално, но при 1 ми гасне от време на време става въпрос за натурела
3та степен
зарежд 1.6
цикъл 10
вент 80

2ра
зарежд 1.3
цикъл 16
вент 40

1ва
зарежд 1
цикъл 26
вент 20
filmatoplo - майстор
На 1 ти е най голямо изчакването.
Radoslaw - специалист
rosso666 написа:
filmatoplo написа:
Повечето шнекове пущат обем около 1 кило за 50-60 секунди .След това сам знаеш че при работа- работят по 1-2-3-4 секунди и има и секундно изчакване пауза между 2 пущания за да горят пелетите :wink: .За чиппс горелката трябва да е ретортна , с по як моторредуктор и корав шнек , и горивото е добре да идва отдолу -по добре копирай Костревата .http://www.youtube.com/watch?v=JCh1t-89L3k
ДА костревата ми харесват като цялостна система но горелата им е направена да може да гори и въглищен прах(или както им викат на натрошените въглищА),колега и тези полскте са добри,но са наистина прекалени за моите нужди.на мен ми е необходима горелка около 16 киловата и малксимума да и е дървесен чипс .Аз затова си харесах тази на пелетерма.Изглежда ми най непретенцозна.http://www.youtube.com/watch?v=UX6iTL__GP0
Та ако има колега който да ми услужи с размерите на горелката ще черпя :partyman: :prayer:
особено ме интересува с каква мощност е ел мотора пък за редукция ще мисля нещо.
Ако пък колегата с костревата чете може и той да помогне с техническите параметри.
Колега иначе с дакона няма да сгрешиш-много добро КПД за пелетни горелки.

Ето и още един добър вариант http://www.youtube.com/watch?v=FHuX8Han8_I

Идеята за дървесен чипс е доста примамлива,но само на пръв поглед.Калоричноста им е само около 30% по ниска от пелетите(говорим за калиброван и с влажност съпоставим с този на пелетите)а цената му може да достигне в пъти по ниска от тази на пелетите.Не напразно Ерато се опита да направи да го наречем хайде поне цех около София за производство на чипс.Малко информация под сурдинка за този им клип който си показал,почти всички притежатели на този котел за минали на пелети????Според теб това случайно ли е?Един котел с горелка само на чипс струва около 10-12 хиляди евро и то в сайта ,който ти препоръчват.Не искам да те разубеждавам,но нещата не са толкова елементарни.Чипса изгаря много бързо,времето за подаване ,трябва да е много по голямо от това на пелетите.Двигател ,редуктор ,контролер трябва да са спесифични и съответно,доста по скъпи.За сведение бях го публикувал май и в тази тема,само двигателя е между 550-600 лв.С двигател от чистачки на Лада и барбекю,предполагам си наясно,че не става.Не искам да те отчайвам,по принцип света е за смелите и дръзновенните.Просто само давам малко информация.
rosso666 - специалист
Ми тези неща за политиката и дефектите на ерато не ги знам.И ще съм ти благодарен на лични да ме запознаеш по обстойно защо пелетерма не се справя с калибрирания чипс.Наистина от клипчето ми се стори че електромотора за подаващия шнек не е особено голям(мощен).Мисля си че точно с елекрониката на системата няма да има ядове защото нетурелската електроника е достатъчно гъвкава.
http://motor-barbeque.com/10/14/7.html мисля ей с това да пробвам .За това помолих за инфо за мощността на моторите на котлите за чипс. и някакви орентировачни размери .
По принцип нищо не пречи ако се проваля в направвата на горелка за чипс за я преустроя на пелети.
поздрави
Radoslaw - специалист
rosso666 написа:
Ми тези неща за политиката и дефектите на ерато не ги знам.И ще съм ти благодарен на лични да ме запознаеш по обстойно защо пелетерма не се справя с калибрирания чипс.Наистина от клипчето ми се стори че електромотора за подаващия шнек не е особено голям(мощен).Мисля си че точно с елекрониката на системата няма да има ядове защото нетурелската електроника е достатъчно гъвкава.
http://motor-barbeque.com/10/14/7.html мисля ей с това да пробвам .За това помолих за инфо за мощността на моторите на котлите за чипс. и някакви орентировачни размери .
По принцип нищо не пречи ако се проваля в направвата на горелка за чипс за я преустроя на пелети.
поздрави
Точно на Натурела не става,времето за подаване на шнека е много малко 30 сек,което за пелетите е нормално но за чипса е малко.Поне преди няколко месеца беше така.И ме учуди някак си че не могат да го увеличат това време.Но това е друга тема.За това ти казах ,че нещата не са толкова прости,тоест евтини.Другия български контролер,май беще асеновградски макар и малко по скъп е по добър,като показатели.Даже има обещания че е почти готов за включване на ламбда сонда,което си е вече друга бира
rosso666 - специалист
Колега радо дай линк да прочетем малко за този контролер
mityom - специалист
filmatoplo написа:
На 1 ти е най голямо изчакването.
за изчакването е ясно,но порцията променя ли се при различните мощности :?:
filmatoplo - майстор
Променя се , примерно ако на степен 3 шнека пуща 4,4 секунди , то на степен 2 са вече 2,2 , а на степен 1 са 1,1 в този ред на мисли .Въздуха също се променя .А изчакването трябва да е почти еднакво .
agro - специалист
Чипса се получава сравнително елементарно, колкото по-едър, толкова по-лесно. Той е един от етапите на пелетното производство.
Проблемите с чипса са главно заради механичните му свойства - колкото по-едър, толкова по-големи.
1. Като материал за транспортиране посредством конвейри е отвратителен - заклинва, триенето е голямо, задвижването на конвейра е с повишена мощност, частите му са двойно подсилени, износването е интензивно.
2. Като материал за складиране в бункер също е максимално гаден - засводява, не изтича от обема освен чрез принудително избутване и т.н.
3. В сравнение с пелетите има по-малка обемна енергийна плътност.

Затова се използва главно в промишлени инсталации. За домашна употреба по-ниската му цена успешно се компенсира от по-мощните, енергоемки и по-скъпи съоръжения за захранване на котела.
rosso666 - специалист
м даааааааа това дали да е на пелети или на чипс ще се определи според пазара на горива.Аз знам само един в София който продава калиброван чипс за 240 л;ева.( на цената на слънчогледови пелети)
Дугото което ме интересува е посоката на пламъка има ли отношение към КПД-то на горелката?
Някои призводители си държат пламъка да е хоризонтален други пък да е вертикален.Даже в упътването на Грейко специално е отбелязано че пламъка е вертикален.На повечето горелки(тип базуки или както там им викат) в вътрешен шнек пламъка е хоризонтален.
На горелките на ерато и на повечето (истински) пелетни котли(херз примерно) пламъка е вертикален със всичките си недостатъци на този тип горелки от кум самопочистване.
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: