• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Прави се отвор на долната врата, за да мине горивната камера на горелката, тя се захваща с фланец който е захванат с 4 болта към долната врата.
doobref - специалист
dobrev написа:
При студена зима изгарям по 2 тона и половина въглища по около 400лв са си 1000лв за сезон. :?
здравей добрев,
Аз съм от 4 години от въглища на пелети с горелка фероли микро сън 7 , която е 34 кв. /синият модел/. За мене е голяма , но ме набутаха дистрибуторите. Вместо да използвам цялата възможност за модулация на горелката , която е със 5 степени на мощност, сега използвам само до 2 степен. Забрави за твърдото гориво. Ще си доволен, но си избери горелка за твоята мощност, защото моята е много голяма. За това пък е всеядна- гори всякакви пелети без проблем. Настройките са различни за всеки обект. Веднъж на 48 часа почиствам легенчено на горелката, а котела на 15-20 дни веднъж. ЍСложил съм стаен термостат и той си следи тепмературата. До миналата зима бях със механичен термостат, но беше лигава работа. Сега съм с електронен и просто е удоволствие. При условие,че имаше непрекъснато човек у дома - горях по 3,5 тона пелети, т.е. средно по 25-30кг за денонощие, зависи от студа. Сега работи само от 16.00ч. до 23.00ч. на 23,5 градуса, от 23.00 до 5.00ч. на 20,5 градуса и от 5.00ч до 7.00ч на 23,5градса и от 7.00 до 16.00ч на 18 градуса. Разход 15 кг. От това повече не мога да искам. Само в събота и неделя работи и през деня на 23,5 градуса.
Бих искал да си сложа трипътен вентил и отделна помпа за бойлерите - 2 бр. от 100л и 150л., но ме разубеждават.Ще пробвам.
bigdragon - майстор
:blabla: :blabla: :blabla:
Още един с пелетна горелка без да е помирисвал буфер.
Хора, четете заглавията на темите.
Тема:По голям буфер или пелетна горелка
:furz:
filmatoplo - майстор
За да работи буфера като буфер , без да товари излишно инсталацията иска да се знае схемата на свързването му . :wink:
kalin72 - майстор
А схемата я има на atmos.cz ;-)
filmatoplo - майстор
Да ,и тази става , но ако се изпълни докрай :wink: .
kalin72 - майстор
Докрай какво значи? То си е описано какво е нужно, и не бива да се спестява и един елемент.
dobrev - специалист
filmatoplo написа:
За да работи буфера като буфер , без да товари излишно инсталацията иска да се знае схемата на свързването му . :wink:
Какво и е на моята система, като изключим малкия буфер? Приемам всякакви коментари и забележки. И не може ли да се монтира пелетната горелка да грее в най долното пространство, където е тавата за пепелта, на мястото на клапата за подаване на въздух, без да се реже и подлага нещо на котела?

Прикачен файл

Immergas_kotli_na_tvyrdo_gorivo2.jpg
Immergas_kotli_na_tvyrdo_gorivo2.jpg (21.29 KиБ) Видяна 1572 пъти

Прикачен файл

0762e5ad05be624830ddee4dd1da8738.jpg
0762e5ad05be624830ddee4dd1da8738.jpg (18.96 KиБ) Видяна 1572 пъти
filmatoplo - майстор
Не може да се навре там горелка , нали тавата за пепел пречи , няма ядове да ти се монтира горелка над този отвор с капачето за въздуха -там и е местото по принцип , за целта се прави там отвор -това не трябва да те притеснява .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

Тема "По голям буфер или пелетна горелка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: