• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
fox_vt - майстор
Тая теория сега ли я измисли или някой глас ти говори отнякъде :shock: Днес бях във вкъщи и докато се мотах в хола да сглобявам шкафове със два винтоверта,някак си ми беше адски удобно за разлика от предния път когато бях със един винтоверт и дрелка.А после като се преместих в кухнята за монтажа удобството също си остана.Ако ще развивам удължител у дома ще го развия навсякъде.Ел уреда е подходящ там където не се движиш много,на всякъде другаде батерия.
mitko64 - майстор
Преди, когато имаше само Ni- Ca, си беше мъка. Когато ми е потрябвало, все батерията се сдухала, та предварително зареждах 4 часа по нощите, па дебнеш и да не седи заредена в зарядното. Сега с новите си е кеф- винаги готово за екшън.
marian1 - майстор
Здравейте и аз имам няколко въпроса и мита за разбиване
1. Батериите - ЛиЙон - как е най-добре да се съхраняват - заредени до горе, на половина или напълно разредени
2. Веднага ли след тежки натоварване и разряд на батерията да се слага на зарядното батерията, или да се изчака, защото се загрявала и било вредно.
3. Искам да питам ползвалите машини Милулуоки - за отзив - относно качество, надеждност, сервиз и поддръжка - видях случайно че имат 12 волтов импакт който има и степени на затягане+удар - може ли някой да ми помогне да издиря точния модел? До сега съм с 10.8 макита импакт хексагон, възхитен съм от нея, но ми липсват степени на затягане понякога. И предпочитам хексагон, а не патронник.
Благодаря!
fox_vt - майстор
1. Батериите за уред който мислиш да използваш някога се съхраняват напълно заредени.Батерии за уред който няма да използваш скоро а искаш да съхраниш батерията-заредена на 2/3 от капацитета и във хладилника но не в камерата.В никалъв случай не се държи напълно разредена батерия дълго време.
2.Уредите с ли йон батерия са с вградена защита от прегряване и не е проблем да я сложиш на зарядното веднага.
3. Тук не мога да ти помогна.
mitko64 - майстор
marian1 написа:
1. Батериите - ЛиЙон - как е най-добре да се съхраняват - заредени до горе, на половина или напълно разредени
2. Веднага ли след тежки натоварване и разряд на батерията да се слага на зарядното батерията, или да се изчака, защото се загрявала и било вредно.
3. Искам да питам ползвалите машини Милулуоки - за отзив - относно качество, надеждност, сервиз и поддръжка - видях случайно че имат 12 волтов импакт който има и степени на затягане+удар - може ли някой да ми помогне да издиря точния модел? До сега съм с 10.8 макита импакт хексагон, възхитен съм от нея, но ми липсват степени на затягане понякога. И предпочитам хексагон, а не патронник.
Благодаря!
В София, ИТТ съм виждал продават. Предлагат модела C12 IW. Ама степени не виждам, извинявам се, че те подвеждам. Досега рових за това Милуоки, но такова нещо не откривам, с хлдери, със съединител, с 1, с 2 скореости, но нямат удар.
stan73 - майстор
marian1 написа:
Благодаря!
1. Със заряд на 75 процента при стайна температура.(а това което е написал колегата по-горе за съхранение на литиевойонни клетки в хладилник е откровена глупост и горещо не го препоръчвам !!! (напрежението им зависи много и от температурата, а при ниски температури напрежението на клетките може да падне под допустимите граници и това да доведе до влошаване на параметрите им и/или повреда))
2. Желателно е да се изчака от половин до 1 час и тогава да се зарежда и не е толкова заради температурата, колкото за успокояване на процесите в клетките.
3. Не съм ползвал Милуоки, нито е идвала при мен такава машина или батерията и за ремонт или рециклиране, така, че там не мога да кажа нищо.
fox_vt - майстор
stan73 откровенно спри да пишеш глупости :wink: Ръководство за използване на ли йон батерии

И ако не вярваш на всеки ето да се образоваш малко ЦЪК
marian1 - майстор
Намерих го най-накрая.... Благодаря ви за отговорите, остава някой да изкаже мнение за машините им, сервиз и поддръжка.
Някой да може да обърне 275 in-lbs max torque в Нютон метри?
П.С. за който се интересува - ей това търсех http://toolguyd.com/milwaukee-m12-brush ... s-drivers/
nikolson - майстор
marian1 написа:
Намерих го най-накрая.... Благодаря ви за отговорите, остава някой да изкаже мнение за машините им, сервиз и поддръжка.
Някой да може да обърне 275 in-lbs max torque в Нютон метри?
П.С. за който се интересува - ей това търсех http://toolguyd.com/milwaukee-m12-brush ... s-drivers/
30 нм. Това е винтоверт. Ударният 12 волтов е 112нм.
mitko64 - майстор
На ударните с холдер пък не виждам степени за затягане. В европейският саит са с по- разбираеми мерки и теглилки на характеристиките.
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: