Не е червяк,обикновен редукторКакво е обикновен редуктор.
Или да я направя и да я продам .Бих купил бормашината в този вид.
Не е червяк,обикновен редукторКакво е обикновен редуктор.
Или да я направя и да я продам .Бих купил бормашината в този вид.
shotik написа:Ето как се развиха нещата около бормашинатаБраво, че си намерил полезно приложение! Като гледам аватара ти подозирам, че тази машина е служила за завинтване на болтове към траверсите /майтап/. Впрочем знаеш ли как се казват тези болтове, мисля, че си имат специално име?
Имам стелаж за дървата в гараж,който не се ползва за кола ,защото е преграден и се ползва за склад .На този стелаж един от плотовете е с дебелина 4 см и на височина 80 см от пода .Направих от бичме две дебели парчета,като на тях пробих отвори за тръбите /дръжките / на бормашината, от долна страна навих винтове,които се ползват за закрепване на умивалник ,на плота белязах и пробих отвори ,където да влезнат тези четири винта и от долу на плота стегнах с гайки.След като видях ,че всичко е добре с тези основи,от тръба 3/4 и нипел направих нови "дръжки " които навих на мястото на старите ,вкарах ги в отворите на основите и наново монтирах всичко на плота .
По препоръка на производителя на конуса , върхът му да е на 7 см от плота и се оказа ,че така легнала бормашината и стегната ,съм спазил това условие.
След това ,така ,както е без плот опитах да видя дали ще може да работи и с много внимание пуснах машината и така разцепих няколко парчета от дървата,като стисках здраво и на ниски обороти,които са 170 об/мин/.После направих плота ,който е захванат към стелажа с "гардеробна панта " .
От останали материали намерих една метална рамка / от седалка на Шкода Фелиция /,която точно стана за подпора.Захванах я за подвижния плот с два болта ,а върху плота стегнах и парче дебел шперплат,защото забелязах ,че при цепене ,подвижния плот се надига на горе ,а така предодвратих това нещо .
Дървата които цепих след направата на всичко,са с различни диаметри,от 3-5 см до 20 - 25 см .По тънките ги цепя на 430 об / мин, дебелите на 170 об / мин и така машината не се товари много.
От клипове ,които съм гледал ,взаимствах и монтирах парче винкел на плота по оста на конуса , служи като водач и предпазител от превъртане на дървото при цепене.На конуса / на първите две снимки се вижда / слагам парче гумен маркуч,като предпазител от нараняване докато работих ,а след това да предпазва от неволно нараняване ,доста остър е върхът на конуса.
Това е, както се вижда на снимките ,пространството под подвижния плот е запълнено с разцепените дърва,има и други по плота на стелажа ,които нацепих за подпалки.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: