• 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 111
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bobko - специалист
shadow__01 написа:
Stefan2000 написа:
За мен, по интересен би бил друг поглед. Да се снима с ифрачервена камера, при по-умерено натоварване, от къде започва загряването и как се държи мястото на снадката.
Ето ти:
https://www.youtube.com/watch?v=2PXsmsMXRWo
https://www.youtube.com/watch?v=DFwyIEKyVVI
https://www.youtube.com/watch?v=BSuIQ-vKDaQ
Не мисля, че факта, че спайката не се нагрява е добър аргумент за добра ел. проводимост.
:thumbs: Спайката е най-добрата ел.връзка за мен.Винаги така правя възките и никога не съм имал проблеми.
hidrazin - майстор
bobko написа:
... Спайката е най-добрата ел.връзка за мен.Винаги така правя възките и никога не съм имал проблеми.
Това си е лично твое мнение. В къщи може да си правиш връзките както искаш. Все пак там отговорността е изцяло твоя.
:partyman:
valentino76bs - майстор
hidrazin написа:
Изображение
[/quote]
Има ли някакви модерни клеми за направата на това разклонение без основния кабел да се реже нещо като тетка да стане?
bulhomes2 - майстор
Ей го - viewtopic.php?f=11&t=819&start=580#p624640 хидрата го е показал вече в темата...
MamaMy - майстор
Изображение

Единият отвор е през цялата клема, а другият е затапен малко преди края. Ножа прорязва автоматично изолацията и дава контакт със метала. затварят се с обикновени плоски клещи.
Avas_co - майстор
MamaMy написа:
Изображение

Единият отвор е през цялата клема, а другият е затапен малко преди края. Ножа прорязва автоматично изолацията и дава контакт със метала. затварят се с обикновени плоски клещи.
Тия "крадци"(поне аз така си ги знам) са си екстра за ниско напрежение, но за 220 волта ми се струват афиф.
В моята област последно много ги ползваме и като цяло са удобно и бързо решение да си "краднеш" сигнал.
Доколкото знам масово се ползват по инсталациите на новите коли и там отзивите са много лоши, явно атмосферните условия си казват думата.
По мое мнение тия клеми са подходящи за "щипане" на меки кабели и не мисля, че са много подходящи за мостовак.
ESPACE - майстор
Avas_co написа:
По мое мнение тия клеми са подходящи за "щипане" на меки кабели и не мисля, че са много подходящи за мостовак.
Аз като съм виждал колко са зле при меки многожични проводници си мисля, че точно при мостов би трябвало да са ок.
Avas_co - майстор
ESPACE написа:
Avas_co написа:
Аз като съм виждал колко са зле при меки многожични проводници си мисля, че точно при мостов би трябвало да са ок.
Мостовак не съм "щипвал"(че не ги обичам, а и в моята работа нямат приложение), но си мисля, че изолацията ще му дойде в повече.Ползвал съм ги със СВТ и ми се е случвали ако не внимавам да разкажа играта на ножчето.
Като с всичко има си значение и качеството, големия проблем с "крадците" е с това, че се измъква(порязва се напълно) понякога изолацията на крадящия проводник и при малко напрежение се измъква проводника от клемата.
thinkpad - майстор
Колко серии клеми Wago има и 773 до 20А или 24А е? Неприложими са при 25А предпазител, така ли? Днес видях някакви малко неизвестни клеми Wago, тъмни на цвят, които не ги виждам в каталога им, май са бившата 273. Трябваше ми нещо за връзки между 2 проводника, но нямаше от 773 двойка там където ходих. За времянки ги ползвам, че като се направи някакъв друг начин за свързване като спайка или кербоване - много трудно се разваля.
Стиви - специалист
773 са за 30А и са само тройки. Ползват са за кабели до 6 кв.

ПП
С какво и как кербоваш мостовия кабел :?
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 111

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: