Ел. инструментите. Консумативи.
koveslav - майстор
40мм,пак го проверих,прав си.Тази сутрин като го извадих буталото и докато мерих и чертах,въобще не се замислих,че наистина е 40мм.Сори,ама...това беше в машината.Ако има виновен,това е някой китаец,или някой по пазара.Мисля,че аз пръв я отварям,след проблема който беше направила.Сега се чувствам гузен,че едва ли не съм те подвел и ти обещавам,че ще сравня стойностите в сервиз на Щил,но там информацията ще е от истински оригинал и дано е 100% като при китаеца.Имам добри контакти там и няма да ми е проблем...
themechanic - специалист
Моля ти се не се чувствай виновен.
До тук приликата на stihl ms 230 с китайския ms 230 е 100% , так че не виждам причина същата прилика да не е и за ms 250.
Предварително ти благодаря ако можеш да се докопаш до размерите на истинския stilh ms 250, това ще е по полезна информация и от размерите на китайския вариант на ms 250. Достоверната информация е най ценна и най много главоболия спестява!!!
Bojidar_Donev - специалист
Здравейте колеги ! Искам да отправя предупреждение към всички от вас , които понякога носят веригите си за заточване . На кратко заточвах няколко пъти моята верига , но реших да я дам в Мосю Бриколаж да ми оправят ъгъла и да я заточат до тук добре казаха ми че до една седмица ще ми се обадят да я взема . След 4 дни ми звъннаха , взех я и след като се прибрах видях че е посинена цялата :axe: няма незасегнат зъб...... тези дни ще порежа и ще ви кажа дали ще се хвърля [-( ето няколко снимки дано да добиете представа от тях

Прикачен файл

IMG_20141118_161319.jpg
IMG_20141118_161319.jpg (113.14 KиБ) Видяна 1762 пъти

Прикачен файл

IMG_20141118_161253.jpg

Прикачен файл

IMG_20141118_161225.jpg

Прикачен файл

IMG_20141118_161208.jpg
kuger - майстор
И пари ти взеха, нали? Направо са и е...ли м....та. Майстори!
koveslav - майстор
С внимателно заточване и малко отнемане на повече преходи ще се излезе до здраво на зъба,за да се изчисти посиненото и разкаленото.По-лошото е поне от снимките ако съдим,че ограничителите пред зъбите са свалени до минимум.Не е лошо да ги замериш,но изглеждат изпилени с милиметри надолу и ако това е вярно,тази верига наистина няма вече оправяне.
mitko64 - майстор
Мен така в Монтана и то в сервиз на щил, окончателно ме отказаха от машинното точене. Нова верига ми я върнаха с половин зъби. От тогава с пиличката бавно и славно.
fore - майстор
4 дена ? Тия на цяла София веригите ли точат в тия 4 дена.

Иначе ефекта е повечето пъти такъв. А да не говориме че ограничителите изобщо не ги пипат.
koveslav - майстор
С пиличката се постига всичко друго,ако си поиграеш,но не и еднаква дължина на зъбите.А различно дългите зъби са и различно високи.Добре е поне от време на време да се уеднаквяват на машина,за да не става голяма разликата помежду им.Ограничителите обаче,задължително на шаблон.
themechanic - специалист
Ама кой още не го е разбрал това че на машинно заточване се преебава веригата???
stan73 - майстор
Ужас, направо са я съсипали ! :(
Аз моята откак се научих я точа бавничко и внимателно с пиличка. И не съм убеден, че излиза по-евтино. Горе-долу за едно заточване отива една пиличка (ползвал съм Бако и Шил). Към края вече почти не отнема, но поне си го правя сам, а и не ми съсипват веригата

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: