• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
За пчелина и лозята е много подходящо едно Suzuki Samurai. Пък и могат да се намерят на много прилична цена.
:partyman:
atanasov2004 - специалист
Благодаря колега, то затова е форума...
nv952 - майстор
svetliopi44 написа:
В Бг действителността , купувам кола само с кеш пари.
Естествено 2-ра употреба, не съм пораснал за нова. :)
Не обичам да дължа на някой нещо, камо ли на лизингова компания.
Ако знаехме кво ще стане с КТБ,едно кредитче и ето ти нова кола-при това безплатно. :-D
VLADO66 - майстор
nv952 написа:
svetliopi44 написа:
В Бг действителността , купувам кола само с кеш пари.
Естествено 2-ра употреба, не съм пораснал за нова. :)
Не обичам да дължа на някой нещо, камо ли на лизингова компания.
Ако знаехме кво ще стане с КТБ,едно кредитче и ето ти нова кола-при това безплатно. :-D
Ти да не мислиш че няма да го връщаш този кредит.Фонда за гарантиране на депозитите става пръв кредитор на банката,там се назначава синдик и почва да си иска кредитите :wink:
nv952 - майстор
:? Да кажем че имаш кола на изплащане и си внасял вноската всеки месец обаче банката фалира кво става?Започва се отново ли.Или си продължаваш довнасянето в друга банка.
hidrazin - майстор
Ако си бил коректен с падежите и нямаш просрочени вноски няма причина за паника (поне не голяма).
Синдика на банката ще определи реда по който ще продължиш да си погасяваш кредита и къде да го погасяваш.
Ако обаче имаш просрочени задължения с тайната надежда че при фалита на банката ще ти се опростят задълженията ... по-добре да не ти казвам.
Предполагам и сам се сещаш? Кредита ти става предсрочно изискуем.
nv952 - майстор
Тенкс за инфото.Мен баба от малък ми повтаря че заем от банка да не взимам никога.Виками може от приятели да вземеш но от банка-не.
atanasov2004 - специалист
Ха-ха-ха, колеги разсмивате ме с тези разсъждения. Когато фалира банка, фонда за гарантиране назначава синдик и всички заеми- СТАВАТ ИЗИСКУЕМИ! Ще получите официално писмо - покана нотариално заверено/не задължително/ за доброволно погасяване на задължението наречено КРЕДИТ. Оттук насетне започват преговори за погасителни вноски. Има много варианти., може да се наложи да плащате кредита в друга банка. Ако се прецени от синдика да бъдат продавани активите на банката / за банката вашия КРЕДИТ е актив/, а за вас и вашето счетоводство КРЕДИТА е пасив. Има теоретичната възможност да бъдете принуден да продавате нещо, за да си погасите изискуемия заем. В КТБ схемата е точно такава.
Тази банка е работила по подобие на американска инвестиционна банка, инвестиции в крупни предприятия и фирми. Сега тези фирми и предприятия ще бъдат продадени на "други хора", естествено под пазарни цени....Едни активи ще преминат в ръцете на други хора, както в казармата :-D и тука нищо не се губи, просто едни фирми ще попаднат в ръцете на други хора. Това се казва преразпределение на пари и активи в икономиката. Ние , не печелим, просто ще плащаме изтеглените от държавата заеми. А някои хора се облажват от схемата....
Съжалявам че пиша не по темата, моля за извинение.
nikolson - майстор
Атанасов, кредитът в баланса на фирмата се води и пасив и актив, защото се води т.нар. двустранно счетоводство. Затова говорят за "дупка в баланса". Води се по една цена, а тя е различна, естествено по-ниска. Мустака затуй реве, щото дебелото момче е в силна позиция и оценките ги правят по негова (по-скоро на патроните му) поръка. Обикновено практиката показва(ла), че се събира около 25% от вземанията. Сигурно плащат цаците, другите 75%, както каза, ще отидат при други наши хора.
hidrazin - майстор
atanasov2004 написа:
Ха-ха-ха, колеги разсмивате ме с тези разсъждения. Когато фалира банка, фонда за гарантиране назначава синдик и всички заеми- СТАВАТ ИЗИСКУЕМИ! ...
Наистина си доста смешен. Правиш ли разлика между изискуем и предсрочно изискуем??? Май не.
(5) (Изм. – ДВ, бр. 59 от 2007 г., в сила от 1 март 2008 г.) Когато кредитът
не бъде издължен на падежа, синдикът може да поиска издаване на заповед за
незабавно изпълнение по реда на чл. 418 от Гражданския процесуален кодекс
въз основа на извлечение от счетоводните книги.
P.S. Много ги обичам такива паниьори.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Мнение за Дачия Сандеро ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: