Всичко за дърводелството
KingLin - майстор
Онзи ден реших да си меся тесто и докато мачках блажено се улисах и си строших масата :-D Стария плот беше от 2 18-ка ПДЧ (еднакви) плоскости хванати с едни "скрити" панти и масата можеше да става двойна ама кекава. Както и да е. Сега като ми останаха здрави крака си мисля за нов плот който да е неподвижен но да е по-голям от стария в сгънато положение.
Има някъде да продават или правят във Варна като тези които се ползват за кухненските плотове (мисля 25 мм бяха) само че да са фрезовани с някакъв R и фурнировани от четирите страни? Дори не е нужно да е фурнирован от долната страна.
Друга идея ми е да обрамча аз парчето ПДЧ с летви от масив и да си ги фрезовам както ми е кеф обаче идея си нямам как ще изглежда и няма ли да е грозно или кичозно. Плот от масив ще ми е трудно да си оформя сам защото както винаги машините и инструментите не стигат :lol:
l_bonev - специалист
Кухненските плотове са широки 60 см.и като го фрезоваш не можеш да го кантираш. По добре си изрежи 2 бр. ПДЧ и ги слепи ,след което ги кантирай с широк кант. Аз лично бих направил гония плот по голам с 1-2 см. по голям от долния и ще му залепя алуминиеви кантове.

Тема "Съвет за плот на маса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: