Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
todortv - майстор
pm2280 написа:
Да, появава се и "скалата" и виждам как се усилва.....сам!!! Значи проблема ще е в бутона на дистанционното, а дано.....тая вечер...не прави номера.....
Не, на телевизора! Нали дистанционното си го изнасял в коридора.
Амииии осъзнавам, че е тъпо, ама......поне на челния панел на Тв няма никакви копчаляци....и капак някакъв не виждам.....Явно ще се търси сервиз.....но пък снощи, дали гадюхата се уплаши...не прави номера....характер показва. Хубав ден!
chapara - майстор
pm2280 написа:
Амииии осъзнавам, че е тъпо, ама......поне на челния панел на Тв няма никакви копчаляци....и капак някакъв не виждам.....Явно ще се търси сервиз.....но пък снощи, дали гадюхата се уплаши...не прави номера....характер показва. Хубав ден!
Копчета има на задния панел, или в другия случай са отдолу :wink:
todortv - майстор
Най-често копчетата са отстрани.
darken_nz - специалист
Забраниха и тогава по новините си спомням как каза Юкселчо, че са забранили и ако ни се струва, че звукът е по-силен, то значи НИ СЕ СТРУВА, а всъщност не е така, щото на филма звукът бил по-слаб.
Ами има си плъзгачи. Елементарно е!
П. Петков - специалист
Един от случаите на самоувеличаване на звука при мен е следният:
Поради честото вмъкване в предаванията на реклами (тогава звука бива спиран принудително, защото никой не иска да слуша многократно едни и същи тъпотии!), а също и поради изключително глупавите телевизионни програми, много често се налага спиране или намаляване на звука, както и превключване на каналите. Дистанционните предаватели са направени с проводяща гума на бутоните и проводяща паста, нанесена ситопечатно върху платката (влизащи един в друг два гребена). Проводящата гума се износва бързо от многократното натискане, докато ситопечата на платката е дебелослоен и не се износва. Като симптом за износването е все по-силното натискане на бутоните и в крайна сметка отказ на функцията. Не е ясно защо не се правят дистанционни с "Черита"? В този случай, за да не си купувам непрекъсното нови дистанционни правя следното:
Щанцовам шайби от алуминиево фолио и го залепвам с "Каноконлит" върху проводящата гума на бутоните. Фолиото трябва да е по-дебело по възможност и да няма полимерен, защитен слой (обикновено такова е това за обвиване на печива). Предварително, преди залепването, измивам платката и гумата с памук, натопен в изопропилов спирт.
Процедурата е сръткава, но върши работа за известно време. За съжаление, в някой момент, някоя от шайбите се отлепва и остава залепена върху гребените, с което започва непрекъсното генериране на сигнал. Най-често се случва при бутона за изключване на звука, както и при тези за намаляване и усилването му (те се ползват най-често). В този случай бързо махам една от батериите (за да не се изтощават) и дистанционното отива на тавана за ремонт. За контрол при ремонта, ползвам един фототранзистор, който съм го свързал последователно на резистор 10 kOhm, като цялата група я захранвам с десетина Волта. Между масата и общата точка връзвам сондата на осцилоскоп и гледам осцилограмата, когато се натисне съответния бутон. Светодиода на дистанционното и фототранзистора ги поставям в непосредствена близост.
Фототранзисторът е свързан между масата и резистора (колектора към резистора, а емитера към маса). Другият край на резистора е на +. Осцилограмата е "обратна", но при размяна позицията на компонентите може и да се реверсира.
Щанцата е самоделна и е направена от избутвачи за шприцформи, които са с няколко диаметъра.
Ползването на замба е по-неудобно, поради трудното изваждане на шайбите от нея (трябва игла), както и силното им деформиране.
Прикачен файл:
Picture 228.jpg
Picture 228.jpg (34.39 KиБ) Видяна 2718 пъти
Прикачен файл:
Picture 229.jpg
Picture 229.jpg (44.11 KиБ) Видяна 2718 пъти
П. Петков - специалист
Чудесно! Не съм го знаел! Но от снимката се вижда, че са доста дебелостенни, а при"гумените" дистанционни тактилният ефект е едва загатнат, и дали няма да дават непрекъснато контакт?
Освен това Стара Загора е по-далече от Перник, а на електронно-дистанционното пазаруване му нямам вяра! :)
Туй що ръка не пипне и око не види - не го ща! Вече съм се пързалял на тази шейна! :)

P.S.

Като дойде реч за "гумените" дистанционни, сетих се за "гумените" изречения на Полихаев:

http://chitanka.info/text/16079/20 :-D :-D :-D
hidrazin - майстор
П. Петков написа:
Чудесно! Не съм го знаел! Но от снимката се вижда, че са доста дебелостенни,....
Да, за някои модели идват дебели. Вместо да щанццоваш шайби, използвай хартия с алуминиево фолио от цигари. Лесно се лепи и с хелеметекс и подобните. Малко пипкава работа ама ...
Освен това има и графитни спрейове за тази работа.
:partyman:
fikata - майстор
използвай хартия с алуминиево фолио от цигари. Лесно се лепи и с хелеметекс и подобните. Малко пипкава работа ама ...
+ 1 Проверено и работи

Тема "ТВ сам увеличава звука си" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: