• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
d3v1ous - специалист
Нищо не разбрах.. дай да видиме как точно се прави това..
SystemeX - напреднал
Трябва ти бутилка Абсолют Диско, 3 светодиода по желание е цветът.. аз си избрах в случая зелен, адаптор 12Волта.. и три 1к резистори за да не изгорят светодиодите.. свързването със светодиодите и резисторите е последователно за всеки от тях. Няма нищо сложно в това. Сложноте е как да поставиш светодиодите така че да отразяват светлината там където искаш. В моя сличай, от ляво, от дясно и пред бутилката имам светодиоди. Ако искаш може да сложиш и пове4е, дори и с различни цветове. Всеки светодиод го облепих със черен лекопласт или изолирбан, за да не се разсеива светлината от страни. Тъй като светодиодите си имат ъгъл на светене, освен това пак има разсейване на светлината извън този ъгъл, за това съм го облепил така.
Бутилката със конец я вързах за тавана... ами това е... от никъде не съм видял как да го направя... просто действай с въображението :wink: , а сега си представи ако се освети със червените лазерчета, китайските по магазините по 1.50лв какво ще бъде :) Само където няма зелени :)
И питай какво точно те интересува.
Wishmaster-ruse - специалист
SystemeX
Ще се радваме ако самото обяснение на начина на правене е придружен със снимки как точно се прави как се монтира В - ИЛИ на бутилката.
По принцип за лазерите и аз не съм виждал Зелен? А бих искал да имам даже.
А има вградени такива в писалки.
d3v1ous - специалист
е така е даге :) , снимай го във неработещ вариянт , е виж аз на страница 5 как съм снимал самата изработка на лайсната.. е така да видиме и ние кое каде се слага , абе обясни го като за олигофрени :) ай
SystemeX - напреднал
скоро ще ви дам снимки
d3v1ous - специалист
ебати скорото нали...
qkobass - помощник
това е което можах да направя.Направих си обикновена топка с огледалца и ги налепих с силикон . после сложих диоди от запалки да светят кам него и стана мн яко .диодите сам ги варзал кам зарядно от телефон зада несе занимажам с батериики :)
qkobass - помощник
това е

Прикачен файл

всввввв.JPG
всввввв.JPG (74.25 KиБ) Видяна 10998 пъти
qkobass - помощник
иска6 о6те снимки ли?И за мен ли става вапрос?
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 89

Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: