• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте колеги с Burniti.
Имам следния проблем.На камина 15KW в режим разпалване на пелетите вентилатора издава страшен шум и това е само докато премине в режим работа.Та въпроса е дали някой друг е имал такъв проблем и как го е решил.

Благодаря
kafaka - специалист
rangel_k написа:
Здравейте колеги с Burniti.
Имам следния проблем.На камина 15KW в режим разпалване на пелетите вентилатора издава страшен шум и това е само докато премине в режим работа.Та въпроса е дали някой друг е имал такъв проблем и как го е решил.

Благодаря
Аз съм с 15kw ,но не съм забелязъл такъв проблем с вентилатора.Ако го отстраниш пиши за неговото решение.
А сигурен ли си ,че е от вентилатора?
filmatoplo - майстор
Колко гори средно такава каминка 15 киловата , айде моята квадратура е малка но без изолация .
kafaka - специалист
filmatoplo написа:
Колко гори средно такава каминка 15 киловата , айде моята квадратура е малка но без изолация .
За сега 1 чувал 15кг.не много хубави пелети с много пепел и по-малко калорични около 20-22 часа,но настройките не са ми оптимални и могат да се подобрят според други ползващи същата камина.
filmatoplo - майстор
:? Това гофре фи-80 което излиза от камината -нагрява ли се , понеже при мен разстоянието е 2,50 м , да знам ако сложа такава камина , има възможност да я взема за 2000 лв.Модела който ми предлагат няма стъкло 15 киловата.
kafaka - специалист
filmatoplo написа:
:? Това гофре фи-80 което излиза от камината -нагрява ли се , понеже при мен разстоянието е 2,50 м , да знам ако сложа такава камина , има възможност да я взема за 2000 лв.Модела който ми предлагат няма стъкло 15 киловата.
Моята също е без стъкло PM B e модела ,но аз не съм с гуфре.Помолих един приятел тенекиджия да ми свие на Ф-80 от поцинкована ламарина с подходяща конфигурация и един преходник от ф-80 на ф-130.Не се нагрява много все пак в режим на модулация температерата ми е към 108-115 градуса.
filmatoplo - майстор
Понеже не съм запознат -оборотите на вентилаторчето за димни газове променят ли се .
kafaka - специалист
filmatoplo написа:
Понеже не съм запознат -оборотите на вентилаторчето за димни газове променят ли се .
Не съм запознат и аз,ще те излъжа.Мислех ,че вентилатора който раздухва пелетите и този за димните газове е един и същ.
naskov - майстор
filmatoplo написа:
Няма такава екстра :)
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: