Мечтата на всяка домакиня
blade_x - напреднал
И още малко.

Прикачен файл

IMG_8282.JPG

Прикачен файл

IMG_8283.JPG

Прикачен файл

IMG_8284.JPG

Прикачен файл

IMG_8285.JPG
prascho - майстор
Аз имам желание да си поръчам някои мебели за кантиране и рязане, но не са ми ясни нещата при разпределянето на детайлите. Ти много добре се справяш в това отношение...
blade_x - напреднал
Благодаря за мнението. Аз съм абсолютен новобранец в това поприще, но с голямо желание и хъс :)
През поглед на професионалист сигурно има доста забележки, но през моя поглед изглежда доста добре до тук.

Едит:
Искам да попитам нещо тук четящите.
Мисля да направя 2 шкафа горни, широки ~90см и дълбоки 30см.
Какво мислите за това? Много ли са широки, дали няма да провиснат надолу като се понатоварят?
Или да ги разделя на по 40+50см.
Дайте идеи, споделете опит. :rock:
nikolovvd - майстор
Ако искаш да стане красиво се съобрази с долните шкафове.
Иначе ще настъпи голямо "веселие" в кухнята, в смисъл няма да има симетрия и ще изглежда разхвърляно/хаотично разположението.
Бойлерчето няма ли възможност за закачане на страницата или просто така си решил да го монтираш/оставиш?
ceco_144 - специалист
Колега може ли да попитам каква е програмата с която си работил? И аз съм решил да обновявам кухнята, та приятелката да е доволна :D :D
blade_x - напреднал
nikolovvd, симетрията е ясна да. Мислех си нещо с по-голямо пространство в ширина и с различни по ширина вратички - симетрични на долните шкафове.
Бойлерчето има планка за монтиране на стена/страница, но не виждам смисъл да висят 12-14 кг на страницата.
ceco_144, програмата е SolidWorks 2014 - може да се проектират и космически совалки, но и за кухни върши работа :-D
nikolovvd - майстор
Закача се, така че долния край да опира на пода на шкафа, а ако останат 2-3 мм го подпираш с едно парче от подложка за ламинат. Това се прави, за да не се движи или по-точно да не се движи меката връзка на топлата вода.
Тя има неприятното свойство да се спуква в Петък или Събота вечерта. Може би от топлата вода гумата се одървя и става трошлива. Като я мръднеш се пропуква и започва да хвърчи вода във всички посоки благодарение на оплетката.
prascho - майстор
На каква височина ти е плота? И аз трябва да вграждам пералня.
ESPACE - майстор
Имай предвид че ако съдомиялната е за вграждане всичко трябва да изведеш в съседен шкаф-ток, вода, канал. Зад нея няма никакво място.
blade_x - напреднал
nikolovvd, благодаря за насоките. Ще ги обмисля.
prascho, плота е на ~88,5см , около 3 см има между пералнята и плота. Толкова и го проектирах. Добре че в проекта оставих по 2 см от двете страни на пералнята, че се наложи да изместя десния шкаф към пералнята с една старница разстояние.
ESPACE, да водата е зад пералнята, изходящата е под мивката, а тоците ще са в левия шкаф.

Сега като гледам май темата ми не е за този раздел - ПДЧ и дърводелство... :?
Така че някой модератор ако има желание може да я премести в раздел "Кухнята"

Тема "Кухня - от проект до реализация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: