• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 126
Нека намерим най-тънките цени.
ZEDYCUS - майстор
Дисковете 1мм на Хилти са екстра, отнесох 25 диска миналата седмица. :-D
bulhomes2 - майстор
prascho написа:
В цивилизованите страни по коледно има намаления между 50 и 70 %, ...
Бах тез отстъпки. Че какви надценки слагат тогава тия цивилизовани хора??? На моите стоки мога да остъпвам от печалбата, но ако падне под себестойност нещо ми убягва смисъла...
prascho - майстор
Ми някъде ги има отстъпките, у нас е сигурно - няма ги :).

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4435962

Типично за нашите географски ширини е повишението на цените на стоките по време на празници.
estorm - специалист
bulhomes2 написа:
prascho написа:
Бах тез отстъпки. Че какви надценки слагат тогава тия цивилизовани хора??? На моите стоки мога да остъпвам от печалбата, но ако падне под себестойност нещо ми убягва смисъла...
Ето ти пример
Купил си 1000 телевизора по 100 долара. = 100 000
Продал си 800 от тях по 125 долара. И си на 0.
Останалите 200 за колкото и да ги дадеш / дори по 1 долар/ пак си на печалба.
И това ако надценката е 25 долара.
Затова ГОЛЕМИТЕ могат да си правят каквито намаления си поискат за ужас на
малките.
А в България хихихихи тия 200 ще ги направят по 300 долара парчето и после ще пуснат 50% намаление и ще ги купим на :lol: далавера по 150.
svetliopi44 - Чирак...
Не е само това, при голяма поръчка ти дават към 10% повече щото се знае че ще има дефектни бройки.
Примерно при 1000 TV ще ти пратят 1100.
nikolson - майстор
Най напред, базова цена се приема цена, която е биле валидна през последния един месец. Второ, нормалните производствени разходи са калкулирани не при 100%, а при, например, 70%, следователно за останалите 30% те условно са нула. Трето, в тези месеци могат да се съкратят други разходи, например във времето, предхождащо празниците да се завиши производството, заради презастраховане. И т.н.
hidrazin - майстор
estorm написа:
...Продал си 800 от тях по 125 долара. И си на 0....
Хи, хи, хи ... Въобще не е така. Има си едни неща дето има викат данъци, налози, мита.... После идат едни такива неща наречени магазини. В тях работят хора, те получават заплати, имат осигуровки, дрехи.... Тези магазини имат данъци, разходи за отопление, осветление ... Има и едни неща наречени транспорт...
Абе ако тръгна да изброявам...
С една дума - сметка без кръчмар.
А това че поръчваш 1000 пък ти пращат 1100 - :lol: :lol: :lol: :prayer: Тоя филм още не е игран. Ламби пак се изходи по въпроса, Бирата с гаранциите е съвсем друга.
:partyman:
svetliopi44 - Чирак...
Верно ли професоре, наче съм изключение.
Е пак съм по-голем, мерси за комлимента.
bulhomes2 - майстор
Прасчо, защо ми цитираш черния петък? Трябва в тая тема някъде по-нагоре някой да каза, че покрай промоциите минават и стоки на по-високи от нормалното цени.
Светльо досега съм издал 30-40 справочника, всеки с тиражи от 12 000 до 28 000 бр. Познай колко ми дават като поръчам 18 000 бр! И това е хартиен справочник, не телевизор.
Николсон, баце, няколко пъти ти четох поста, но баят не се разбира какво си си мислел. Базова цена от последния месец :? 100%, 70%, 30% какво - производство, продажби, печалба :? После говориш за някакви месеци, а преди това си споменал мимоходом само последен... Допускам, че е възможно да се се досещам какво си искал да кажеш, но малко като Пената го обясняваш ...

Дотук всички сте съгласни, че такива намаления са възможни само за много малки количества, обикновено за последните стоки от дадена поръчка. Но Прасчо говереше за нормални коледни намаления. Такива ми приличат на следколедни...
tanosliven - специалист
bulhomes2 написа:
prascho написа:
За Гърция-намаленията се контролират от съответното министерство за определени периоди/празници/Но далаверите стават с дрехите ,при техниката нещата са ограничени много.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 126

Тема "Добри попадения в OLX - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: