От мобилни телефони до цифрови камери
icohir - помощник
Здравейте! Някой има ли идея какъв е акумулаторът в захранването на китайския радиоприемник/плеър WAXIBA XB-916CU ? Питам, защото на моя такъв, явно му е протекъл акумулатора и свързващата "жичка" се прекъсва от електролита(, което ме навежда на мисълта, че е оловен акумулатор). Размерите на последния са около 3,5/3,5/6,5см , а напрежението му - 6V. А, и евентуално откъде да намеря нов? Благодаря предварително!
hidrazin - майстор
Няма да намериш такъв акумулатор. Карай си го на батерии или си вземи такива дето се презареждат.
Тук пише че може и с алаклни батерии да работи.
http://www.gpsibg.com/product/200/mini- ... a-916.html
Като му махнеш капачето отзад, има място за четири батерии.
Пък и струва 20-тина лева.
:partyman:
stiv1961 - майстор
Той и тинки търсеше май такъв кондуматор :-D , ако намериш такъв ще струва колкото радиото :-D , карай на алкални батерии и 220 В. по пазарите съм виждал такова радио за 13 левчета :-D
nikolovvd - майстор
Ако идваш към Видин мога да ти подаря няколко акумулатора 1.2V / 1200mAh NiCa.
alsted - майстор
На първо време го махни! При мен докато ми направи впечатление, че не държи и захранването замина. Сега си го ползвам само на батерии. Трябва да видя някое старо адаптерче, но все няма време :wink:
icohir - помощник
Извинявам се за дългото отсъствие! Ама хич не ми беше до този велик плеър. В общи линии, заради самата тема, ще взема да го пробвам с адаптер (той тъй или иначе все си е включен в контакта), ама нейсе - само да остане време... А на колегата от Видин - благодаря за предложението, обаче Търговище-Видин и обратно... :rolleyes: ... по-добре да си купя два кашона с акумулатори вместо бензин дотам... :lol:
soteto - специалист
На подобно радио имах същия проблем с батерията.Проблема го реших с един елемент от стара батерия на лаптоп.

Тема "Захранване на SD/USB/радиоприемник WAXIBA XB-916CU" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: