• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
ico_3 написа:
Някой да може да обясни това от какво се получава https://www.youtube.com/watch?v=gLbWxfW ... e=youtu.be
Ако си за първа година с пелети, а преди това си бил на въглища - така ще бъде, докато изгорят и паднат мизерийте/глеч-а по котела, останали от въглищата. Заради такъв проблем миналата година си бях сътворил елементарна вентилационна система за котелното помещение...
ico_3 - специалист
За първа година съм с пелети ама горелката работи вече почти месец а едва днес започна тая работа с дима
geniya - специалист
Връщането на дим е ниско атмосферно налягане и/или притворена клапа на котела.Възможно е и от работата на пелетната горелка да се отлепят люспи от налепите в комина, и ако имаш завои на розетката да се събират там.Почисти си димоотводните пътища и нещата ще си дойдат на мястото.Виж ревизията под фукса!При мен също така се получава при нацяло издърпана ръчка за притваряне на клапата, когато я върна на средата няма никакво пропушване.И на мен ми пропуши бункера и се шашнах, връща дима през шнека и пропушват пелетите. :mrgreen:
milo65 - специалист
plamenmaistora написа:
mоже ли да качиш някоя друга снимка на тез плочи,идеята мисе вижда добра.
Пламене, ще кача, що да не кача, стига да намеря време и да разбера как се качват снимки във форума. Човекът, който ми монтира горелката обясни, че се е посъветвал с вносителите на моя котел и те са му казали, че с тези плочи поставени по този начин е най-добре за топлообмена при работа с пелети. Аз лично не виждам някакви ходове да правят димните газове, а просто има известно забавяне, което се усеща и на изхода- преди ползвах екобрикети и не можех да си допра ръката до кюнеца, а сега го пипам...е, топъл е, но в никакъв случай колкото миналата година.
filmatoplo - майстор
Днес в тоя студ вече постигнах резултат за 80 кв апартамент разход 15 кг за 24 часа , и то с най тъпия котел чугун Солитех турски , горелката е Грейко рб20 , в котела монтирах тунинг отражателна плоча .Много доволен клиента , и аз :) .Тъкмо бях на улицата да си взема от Спиди поредната горелка , и този човек ми свирна с колата -вика какво направи много малко гори :wink: почти на степен 1 работила и в почивка и изключвала с температура 58 гр , настроената е 60 или 62 не помня , предварението е 8/4/0 .Има стаен термостат безжичен Салус , в апартамента било 24 гр .
geniya - специалист
Брaво, още един път се докaзaхa горелките, a и мaйсторa де!
filmatoplo - майстор
В мойто село град трудно се пробива още с пелетите и правя всичко възможно .
plamenmaistora - специалист
Filmatoplo и аз сьм сьс Солитех ама май много ги нападате тези котли. Аз с 20 кг.тези дни карам 2вечера и 1ден .Т димни газове под 100.засичм 3 пьти работи по 22 минути а почива 2/3 часа.
ПЕЛЕТИ ОТ СЛЬНЧОГЛЕД.
Ruseff - специалист
plamenmaistora написа:
Filmatoplo и аз сьм сьс Солитех ама май много ги нападате тези котли. Аз с 20 кг.тези дни карам 2вечера и 1ден .Т димни газове под 100.засичм 3 пьти работи по 22 минути а почива 2/3 часа.
ПЕЛЕТИ ОТ СЛЬНЧОГЛЕД.

Да не ги мирише тия пелети бе :) .Сетих се за един филм от близкото минало-филийка хляб над врящата тенджера :) .И аз карам на слънчоглед,не е останало време за сериозни настройки,но не съм я видял досега в съспенд режим.
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: