• 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
Svetoslavoff1 - майстор
Ами да кажа тогава - да ти се връща:)
PIP - майстор
Имах btd140 и след повече от 6 години батериите са още живи и държат за дребни нужди. За съжаление скоростната кутия сдаде багажа (още се ползва от приятел) и се наложи да сменя ‘тялото’ с нов btd146, който ползвам с 3 годишни батерии. Имам и dtd147 и що е отнася за импакт драйвери и батерии от макита съм много доволен. Машинките не са жалени и не е мислено кое, колко и къде да се съхраняват и зареждат.
ceco_144 - специалист
http://www.elimex.bg/product/18566/akum ... -lava.html
Искам да Ви попитам дали тази батерия ще ми върши работа за винтоверт Скил 14.4V. Батерията му се състои от 12 елемента - 1400mAh, и сега ако сложа 10 броя дали ще стане. Защото тези са Ni-Mh, а моите NiCd мисля че така се изписваха. Има ли някаква разлика в зареждането. И дали ще ми вършат работа. Много Ви благодаря за отговорите :D
Така ще дигна 800mAh - и би трябвало да държат повече, или греша. Както и да питам с обикновен поялник дали ще стане, за първи път ще ми е да запоявам. Може и други неща да ми предложите
stan73 - майстор
С никелметалхидридни акумулатори може да стане (до пълният въртящ момент на машината), ако сложиш в паралел по 2 бр. клетки вместо една от никелкадмиевите, но тогава вероятно няма да ги събереш в акумулаторната кутия. Налага се заради по-високото им вътрешно съпротивление. Запояването с обикновен поялник не става. Може да се приложат и други решения... Аз се занимавам с това професионално и ползвам клонинг на запойваща станция за 200 евро, (може да се ползва и машина за точкови заварки, но тя е още по-скъпа). При запояването се налага да се ползва и специален флюс. Предполагам, че щом си начинаещ - няма да се справиш много добре със задачата и ще прегрееш клетките, а това ще е почти фатално за тях. Няма ли оригинални акумулаторни пакети за твоята машина, или поне дай на някой про да ти я направи както трябва...
prascho - майстор
Има ли хубави винтоверти до към 80-90 лв? Трябва ми за подарък, но искам да е качествен.
stan73 - майстор
Егати въпроса !
Накратко - не.
Или нещо ползвано, което още си го бива, или нещо с рециклирана батерия, или нов с компромиси или нов от поръчковите на Лидл, когато ги пуснат обаче и пак е с леки компромиси. На изикванията ти има огогварящи на цени над 300.
ceco_144 - специалист
prascho написа:
Има ли хубави винтоверти до към 80-90 лв? Трябва ми за подарък, но искам да е качествен.
Ако не са ти проблем още 10 лв. http://bormashina-vintovert.pazaruvaj.c ... 132804649/
Този модел го използвам от 4 години и съм доста доволен. Сега си търся как само да подновя батериите, че не държат като нови :)
nikolson - майстор
Не че хич няма, но ще са с малък въртящ момент.
stan73 - майстор
Ето една добра машинка от ценен наш колега и даже в момента е на промо:
http://olx.bg/makita-dk1488-vintovert-d ... -i62307946
Chefo77 - майстор
Е то това е само малко по-скъпо от 80-90 лева :wink:
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 284