Проявете вашата изобретателност.
m.petrova - напреднал
Харесват ми, интересни са.А имаш ли идея как се изработват, защото изглеждат сложнички. Аз например си харесах тези които изглеждат като направени от лимонови резенчета..но едва ли са наистина от това :?
А освен това дали е с електрическа крушка или със свещ?
shotik - майстор
Незнам от какво се правят,незная английски ,а при мен буквите са като маймунки.Ще трябва сам човек да прецени от какво да ги прави

http://arnes.hp.infoseek.co.jp/orange.htm

от Япония ми ги пращат за да ги видя,но и японски незнам.

Допълвам,че ми писаха за лампите ,че са направени от миди,стъкълца намирани по плажове,стъклени топчета,корали,сухи парчета плодове!!!,специална японска хартия,кратунки и др.
ida - специалист
Японците май наистина са майстори на лампите :-D Открих още един сайт за японски лампи, които мисля, че могат да се направят и от лаици, може би от картон или някакво фолио:

http://www.exseedjapan.com/goods/go_lis ... nd=&page=0

Прикачен файл

img3_39.jpg
img3_39.jpg (29.26 KиБ) Видяна 11905 пъти

Прикачен файл

img3_40.jpg
img3_40.jpg (42.51 KиБ) Видяна 11905 пъти

Прикачен файл

img6_46.jpg
img6_46.jpg (32.33 KиБ) Видяна 11905 пъти

Прикачен файл

img8_46.jpg
img8_46.jpg (40.43 KиБ) Видяна 11905 пъти
Ето я въпросната лампа, почти готова, временно закачена в коридора. Малък диаметър на пурата, само за проба, ~1700 опашки заминаха 150х25мм до този етап. Надявам се да ви хареса :)
Изображение
Изображение
Bobby - специалист
Много добре изглежда, колко е себестойността на материалите дотука?
Ами...1 пакет опашки 2,50лв, и адаптора и пурата бяха над 10 лв, като цяло минава 50те лева. Мисля че се получи добре като за първи опит сам о от снимки, направих грешката и като беше почти готова я сложих на масата за секунда и се смачка.
В интерес на истината лампата е готова от края на юли 2007, до сега не намерих време да я завърша:(прави се супер лесно стига да схванеш как става, всичко на всичко 10тина часа. :lol: Скоро може и една от тия усуканите ако има време.
ida - специалист
Направо е страхотна! Браво!
rockwall - майстор
абе вчера в един магазин видях точно такова осв.тяло заедно с кабела и всичко - самата лум.лампа си е с цокълче - направо се завива - струваше ОБАЧЕ 24 лева

какви са вашите цени, че гледам някой тук за 10 лева говори, за трансформатори и тн - това, което видях аз си е сглобена лампа !!!

А иначе виждам че има мераклии

ето ви една идея, която ми дойде след като видях тази лампа
все още ми е само план - ако някой ме изпревари и я осъществи няма да се сърдя

НУЖНИ МАТЕРИАЛИ
Тънка тел (важното е да не да не ръждясва и да е мека)
Тръба или пръчка с диаметър 1-2см

Навивате телта на пръчката като пружина и после изваждате пружината и я разпъвате без да изправяте гънките докрай
Това че е тел позволява парчетата да не са много дълги, защото ще мога да с е снаждат лесно. Това ще ви улесни при навиването по-късно( не се опитвайте да навивате къдравата тел на кълбо - замотава се)

Навивате тази къдрава телена прежда върху луминисцентна лампа и получавате огнеупорен КЪДРАВ или РУНТАВ вариант

Ето снимка на нещо направено по този начин - но не е лампа

Е, тогава още не бях открил ЛЕСНИЯ начин с навиването и всички чупки правих с клещи, а и с не много тънка тел, както се вижда - за съжаление по-късните издания са по приятели и нямам снимки, но те станаха доста по-бързо и лесно по начина, който описах.

За сведение - подобни телени лампи гледах в един италиански каталог по 400 евро, така че си струва.

Друга идея, която пак е свързана с тази луминисцентна пура, е за оползотворяването на едни бамбукови сламки, които ми останаха след корекцията на бамбукови щори - ЦЯЛА торба са и си мислех да ги лепя безразборно на някаква светеща конструкция.

Не съм сигурен дали няма да са опасни ако са върху осв.тяло директно

Колко се нагрява тази пура и имате ли идея с какво мога да ги залепя. Сега като си мисля май ще е добре да мина първо с къдрава тел за да се изолирам на поне 1-2 см от лампата и после по телената чст да налепя бамбуковите пръчици

ако стане ще го видите - СПОР НЯМА

Прикачен файл

rosen_picture_150_173.jpg
rosen_picture_150_173.jpg (182.62 KиБ) Видяна 11133 пъти
Jam - напреднал
shotik написа:
Незнам от какво се правят,незная английски ,а при мен буквите са като маймунки.Ще трябва сам човек да прецени от какво да ги прави

http://arnes.hp.infoseek.co.jp/orange.htm

от Япония ми ги пращат за да ги видя,но и японски незнам.

Допълвам,че ми писаха за лампите ,че са направени от миди,стъкълца намирани по плажове,стъклени топчета,корали,сухи парчета плодове!!!,специална японска хартия,кратунки и др.
Според мен това са сушени плодове, зеленчуци или понеже са азиатци може и животни естествено пак сушени :shock:

Тема "Декорация на лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: