Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
angelfilev - специалист
Иван Иванов написа:
Чакайте хора много мислите не четете не съм казал че нямам място просто не съм решил и плодни дървета Не искам да купувам просто искам да засадя дървета да знам че и аз съм дал на природата не само тя на мен
Това е много хубаво, но все пак дай някаква по-подробна информация, за да може някой да ти отговори и да ти е полезен. Например, имаш ли някакъв опит, за каква площ става дума, къде, какви дървета, стопанска или някаква естетическа цел и пр.?
Иван Иванов - напреднал
Ами за площа цял добрич за опит почити никакъв но се уча лесно целта ми е да виждам дървета а не бетон
swot - специалист
Иван Иванов написа:
Ами за площа цял добрич за опит почити никакъв но се уча лесно целта ми е да виждам дървета а не бетон
Ако правилно съм разбрал от всички коментари до тук искаш да влезеш в ролята на озеленител. За тази цел намираш най-близкият разсадник за овощни и декоративни растения, разглеждаш им каталога, обясняваш на персонала какви грижи си готов да положиш и те ще ти препоръчат най-адекватното решение.
Надявам се да съм бил полезен :partyman:
alsted - майстор
Ами точно моя вариант ми се струва най-подходящ за теб :)
Krass - майстор
Я някой модератор да изтрие темата :evil: До тук разбрахме, че авторът е стиснат, неграмотен и че обича да му се обръща внимание.
Прикачен файл:
superhero.jpg
Иван Иванов - напреднал
Благодаря много за милите думи
alsted - майстор
Krass, не забеляза ли удебелените черни букви непосредствено над поста ти?
Виж ги сега в подписа ми! Това е молба! Не само към теб, а към всички, които неистово поддържат тъжния факт за "чужд форум, руски и български ..."
iivanov - майстор
Мисля, че първо трябва да се консултираш с общината. Не можеш да си садиш дървенца, където ти падне.
nikolson - майстор
Ако става дума за улично/градско озеленяване (цял Добрич), значи не може да са плодни дръвчета. Обаче и самото начинание не може да е самодейно. Например, не всички дървета могат да виреят в градска среда. Допълнително, не може ей така да боднеш на разни места различни дървета. Най-напред, не се знае какви са плановете на общината, тя може да има проект по тези места да прави нещо (май и във Добрич тече някакъв "воден цикъл") и трудът да иде нахалост. Отделно, може не всеки да е съгласен някой да му "курдиса" дърво пред къщата и просто да го унищожи.
Ако искаш, можеш да погледнеш в сайта на Фискарс. Имаха някаква програма тип "социална ангажираност" за облагородяване на междублокови пространства. Жителите на блокове получаваха безплатно инструменти и съдействие за разсад, за да облагородят карето между блоковете. Не знам дали е актуална, не съм влизал скоро.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Много ми се прииска да обобщя
Човекът не знае къде, в каква почва, с каква влажност, на какво пространство иска да засади не знае какво.
По неясни причини не му се дават пари за самата фиданка, но има пари за поливане и торене
Отказа да си направи сам разсада, отказа да обсъди земята, отказа всякаква информация
Неприятно, но си мисля, ч ее човек "дайте да дадем" и то от модерният фейсбук тип "аз съм добър добър добър ще говоря как ще пправя добри дела дела ще садя дърветааа аа аа"

За любопитните - в населено място изобщо не може ей-така да се сади дърво. Земята е нечия собственост и собственикът си има виждания....: Одобрен и съгласуван проект (много пари и много време)

Абе живи и здрави всичките, другото е от лукавия

Тема "Дървета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: