Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77 - майстор
Мога ли да запитам нещо, ако няма да те обидя ...
Защо човек, който е ИТ специалист, със стаж не знам си колко време, обиколил целия свят, изобщо се интересува от патрони за защита на дома си за по 5 лева? Като се има предвид, че има патрони по 150-250 лева, какво ли ще предлага този за 2-3% от стойността им?
alex63 - специалист
На Мауер всички собствени секретни ключалки са с 5 годишна гаранция, а произведените в Китай които се предлагат на пазара с лого Мауер са с две годишна гаранция!!!
jekasus - майстор
Chefo77 написа:
Защо човек, който е ИТ специалист, със стаж не знам си колко време, обиколил целия свят, изобщо се интересува от патрони за защита на дома си за по 5 лева? Като се има предвид, че има патрони по 150-250 лева, какво ли ще предлага този за 2-3% от стойността им?
Все пак е българин :-D
atanasov2004 - специалист
Колега колко си го купил този патрон, да не е някакъв "ментак", щото ако проверите китайските катинари за мое голямо учудване всичките които сме пробвали имат универсалност :-D Един колега си изгубил ключето на катинара на едно шкафче и ме помоли да пробва - имах три и едното стана :-D . Иначе аз съм много доволен от тази марка секретни патрони, особенно от така наречената "котешка стъпка". Не казвам че не може да се отвори, то няма такъв патрон дето не могат да го отворят. Просто въпрос на време....и да пази Бог :)
VLADO66 - майстор
profesionalist_wood написа:
Влез тук http://intesa.bg/
http://shop.intesa.bg/bg/

:winkgrin:
Тия са скъпчии :wink: Скоро си купих от едно магазинче патрон Magnum на половин цена с всичките му кутии сертификати секюрити карта и т.н.
Svetoslavoff1 - майстор
atanasov2004 написа:
Колега колко си го купил този патрон, да не е някакъв "ментак", щото ако проверите китайските катинари за мое голямо учудване всичките които сме пробвали имат универсалност :-D Един колега си изгубил ключето на катинара на едно шкафче и ме помоли да пробва - имах три и едното стана :-D . Иначе аз съм много доволен от тази марка секретни патрони, особенно от така наречената "котешка стъпка". Не казвам че не може да се отвори, то няма такъв патрон дето не могат да го отворят. Просто въпрос на време....и да пази Бог :)
Та по този повод - сложили на едно място във входа катинарче и ми дадоха оригиналния ключ да си направя копие. Ключарят го сложи на шаблон или както му казват и направи копие. Но ядец - пробвам на катинарчето, не става, оглеждам уж внимателно, досущ едно към едно. Та хайде с ключетата и катинара при ключаря. Е помъчи се човекът и го уйдурдиса, но коментарът му беше "да ххх тия китайски боклуци"
Gnus - специалист
Нали копията се правят на копир фреза ли се казва, не знам точно. Колкото и да е китайско, все ми се струва, че е въпрос на майсторлък да го нагодиш.
alex63 - специалист
Gnus написа:
Нали копията се правят на копир фреза ли се казва, не знам точно. Колкото и да е китайско, все ми се струва, че е въпрос на майсторлък да го нагодиш.
Китайските ключета имат една подробност, уж еднакви, но със десети по къс или дълъг и хоп-базата избягала...( да обяснявам ли повече)
Linux-Code - специалист
Chefo77 написа:
Чефо в грешка си :-D не съм "обиколил целия свят" а просто съм бил само в 3 държави, и то в Европа ( Норвегия, Дания - по семейни причини, и за по кратко в Германия ) не съм излизал извън Европа все още. Щом за теб това значи "целият свят" ОК така да е, значи така го разбираш :) А това че хобито ми IT-програмиране стана и професия и стажа ми е от 1998 г. до сега, не виждам с какво съм по различен от останалите, и аз съм просто човек като всички вас :) Един е спец в едно, друг в друго и така, всеки е силен в някаква негова област за която има призвание и талант.

А сега по темата - пропуснал съм да посоча в първия ми пост, че тази врата с бравата и патрона е слагана 1994 г. което си е преди доста години, и тогава пазара все още не предлагаше такива патрони, каквито има сега. Ако си чел внимателно пак постовете ми, там съм обяснил че самата брава поддържа такъв стандарт обикновени патрони по БДС. Но вратата ми не разчита само на този патрон, над тази обикновена брава в която ще сменя патрона, има втора брава от някаква италианска фирма, със 5 броя шипове които са бронирани, и тя е сложена същата година 1994 г. и съм доволен че тя все още държи, не е мръднала, нито е правила някакви подобни номера като този патрон. Зад нея имам втора вътрешна желязна врата, която е само с една брава същата като тази италианската с шиповете, но заключвам двете врати, само когато излизам от къщи. Интересувам се от такъв стандарт, понеже нали се сещаш че ако купя патрон за 200 лв. както казваш, аз трябва да купя и брава която да отговаря на този стандарт патрон, но да речем купя брава, не е сигурно дали ще пасне на стандарта на вратата, защото тя е пак повтарям 1994 г. правена по поръчка, и е направена така че в главната част където са дръжките на вратата, да става за обикновен стандарт брава, понеже за защита бяхме предвидили горната италианска брава с шиповете. Смятам че вече схвана идеята :)

Тема "Въпрос за секретен патрон на брава" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: