От мобилни телефони до цифрови камери
kozl - майстор
Това RIAА коректор ли е да не е за кристална доза, че имаше някакви респроми с кристални дози и крайни стъпала?
И аз някъде прашасвам едно респромско шаси с правен предусилвател за кристална доза.
kosata - специалист
За динамична е ,кристалната е с RC филтър на входа и директно отива на предусилвателя(поне при Респрома е така)!
stiv1961 - майстор
Ха, сега видях, че пиновете са номерирани :-D , къде обаче да му търся +30 V :?
pipilica - майстор
Ами провеи в самия грамофон дали няма нещо около 30 волта, или за пробата свържи някви адаптери или акумулатори да получиш около 24-30 волта. После ако ти хареса как звучи системата все ще измислиш нещо, но ще е най-добре ако туриш платката в грамофона.
kozl - майстор
За 30 не знам но на 24 се продават инверторни преобразуватели на форма като зарядни за ГСМ-и и на цена 10-15 лв. Примерно в Комет Електроникс. И предполагам, че ще се справи платката и с 24 V.
shadow__01 - майстор
kozl написа:
За 30 не знам но на 24 се продават инверторни преобразуватели.....
Не съм специалист в звукотехниката, но ми се струва, че не е добра идея да се слага електронен/импулсен преобразовател. Най-добре ако трафа дава това или близко напрежение.
miroton - майстор
Търси захранване от стар принтер,бяха 30волта с траф.
stiv1961 - майстор
Да попитам пак- трябва ли напрежението да е изправено или направо от трафа 30 волта :?
miroton - майстор
Изправено и филтрирано минимум 2200мф
kosata - специалист
Ето ти схемата на Респром-а за да се ориентираш за напрежения и изводите !! :)
ПП1 е твоята платка за динамична доза! Успех !!! :)

Прикачен файл

Респром РС201.jpg

Тема "Съживяване на грамофон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: