шоп написа:на Роса са от слънчогледова люспа, нали?И аз така си мисля, но това не прави ли лигавни по водната риза

шоп написа:на Роса са от слънчогледова люспа, нали?И аз така си мисля, но това не прави ли лигавни по водната риза
Svezar написа:За някоя каминка в къщи може и да стават,но за котел....забрави да се топлиш с екобрикети ! Не че не може,топлят си екстра ама няма да имаш нужда от отопление понеже ще ти стане горещо като сметнеш колко ще ти струва тази екстра,пробвал съм го това ,да не си мислите че говоря от трета ръкаЗа каминка с водна риза и апартамент 60 м2 става дума
nobreak написа:Няма ли колеги освен donchevdobrin, топлещи се на екобрикет да ме подпалят още малко
nobreak написа:Направо не знам...бях се навил на камина и си харесах това Прити http://www.prity-bg.com/products/produc ... oductid=76, но колегата ме разубеждава да си купя пелетна камина. Днес като я гледах водната и риза е горе на 2 нива, нещо като 2 езика и отстрани има тухли, та не знам аз както обичам да разгарям котела и да го затварям отвсякъде колко ще е ефективна тази камина....Колега,аз ползвам Прити с чугунена врата и водна риза-камера за вграждане.В жилището на сестра ми инсталирахме камина Прити,подобна на показаната от теб,мисля че е и със същата мощност. Просто имам база за сравнение-и тези моделчета с ламаринените врати топлят добре,ризите им са ефективни и отговарят на мощността си,но огнищата им са малки,а тенекиените врати и клапата за въздух в чекмеджето за пепел на практика няма как да са добре уплътнени и контрола на огъня е по-труден.Не можеш да сложиш нормално разположени една до друга или пък да кръстосаш две по-големи цепеници. Или трябва да слагаш по-ситни дърва или по-големите се налага да се слагат директно едно върху друго.По този начин скупчени на тясно те горят по-буйно,изгарят за по-кратко време и на практика не може да се постигне продължително и добре контролирано откъм сила горене,каквото се постига в по-голямото и добре уплътнено,с прецизен контрол на въздуха огнище на горивна камера с чугунена врата.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: