Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
15646 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
alex_serviz
- специалист
Колеги, ще се караме! Явно четете през ред!
А после
?

alex_serviz написа:Привет!Пусни го както съм цитирал, настрой си някаква скорост на вентилатора и минутите, на които да пуска нова порция пелети. След това всеки път, когато забележиш, че в режим Suspend, горелката е загаснала ( изписва Flame Loss ), си поиграй допълнително с минутите и евентуално с вентилатора. Няма как да не стане!
Ако искаш горелката да не се гаси, когато мине в Suspend, направи Suspend Mode – High Power. След това в Suspend задаваш скорост на вентилатора ( Fan 0 или 5% ), и цикъл/период на който да ти пуска една порция пелети ( Suspend Time примерно 7 min ). При това положение, когато стайния термостат "изключи" горелката, тя не гасне, вентилатора работи на скоростта, която си му задал, след няколко минути ( настроени със Suspend Time ), пуска една порция пелети, като за 3-та ст., пуска вентилатора на скоростта на 3-та ст. и разгаря пелетите. След като регистрира наличие на пламък, отново вентилатора минава на 5% и чака следващата порция пелети. В този режим единствено трябва да се уточни колко минути да е Suspend Time, но това става опитно ( аз го увеличавам, докато забележа, че в Suspend, горелката гасне, изписва Flame Loss, след това намалям с 1 минута и го оставам така... ).
milenskior
- специалист
А наблюдавал ли си на дисплея какво се случва по време на съспенда?
В смисъл в какви граници се мени осветеността.
Да не би пък на P1 да ти е много малка дозата и в чашката на горелката да не остават достатъчно пелети за да тлеят и да светят?
Пробвай от P3 да свалиш изкуствено температурата с бутоните и да вкараш горелката в съспенд и виж какво се случва. Дали ще ти държи осветеност датчика.
В смисъл в какви граници се мени осветеността.
Да не би пък на P1 да ти е много малка дозата и в чашката на горелката да не остават достатъчно пелети за да тлеят и да светят?
Пробвай от P3 да свалиш изкуствено температурата с бутоните и да вкараш горелката в съспенд и виж какво се случва. Дали ще ти държи осветеност датчика.
alex_serviz
- специалист
Вътре в огнището какво се случва? Пробвай и с по-висок вентилатор. Да не би да не успяват да се разпалят пелетите! С какви пелети си? Аз отначало бях пуснал вентилатор на 5%, тези дни го вдигнах на 20% ( със слънчогледови пелети съм ).
Щом в работен режим си работи нормално, няма как да не може да се настрои да работи и в Suspend.
Щом в работен режим си работи нормално, няма как да не може да се настрои да работи и в Suspend.
geniya
- специалист
Сегa съв в режим BMG пускa през 110сек. Вентилaтор 20%, бях остaвил телефонa дa зaписвa, окaзa се че след петото подaвaне не може дa рaзпaли покaзвa 0% и почвa дa гaси. IR LEVEL MIN съм го прaвил и 10/240сек. и пaк гaси, зaщото когaто подaде новa порция и не може дa ги рaзгори и влизa в flame loss.Сегa проверих отново flame loss в 14.27ч
alex_serviz
- специалист
Увеличи още вентилатора, примерно на 30%. Щом го прави за 10 мин., отдели си време и я наблюдавай. Лошото е, че след изгасване ( Flame Loss ) и направиш някаква промяна, трябва да изчакаш да мине през изгасване/вентилация, после трябва да тръгне да работи нормално, и чак след като отново мине в Suspend, можеш да видиш резултата. Аз понеже работя със стаен термостат, за да принудя горелката да заработи, или ако вече работи - съответно да мине в Suspend, слагам ( или в другия случай - махам ) отметката на Tstat NO.
maistora1965
- специалист
Привет на всички от един месец съм горд собственик на RB 20 но от модификации по котела все не ми остава време да се регистрирам.И понеже за този период ми се случи нещо интересно затова бързам да го споделя, пък другите обяснения после.Горелката си работеше перфектно докато до преди няколко дена сякаш започна да губи мощност ,вдигам скоростта на вентилатора и никакъв ефект.Докато
отпред на горивната чашка има едно капаче с две болчета развих ги махнах капачето и....... две шепи пепел.Той въздуха няма къде да минава сега всичко е ок.С слънчогледови пелети съм и забелязах че трябва да се почиства през тва капаче максимум на 7 дни.

geniya
- специалист
Точно така направих, вентилатора на 35% и стана.Когато отидох до горелката тъкмо беше влезнала в съспенд и започнаха да падат показанията и забиха на нула.Отворих да видя дали има тлеене на пелетите и хоп запали пламъка, усетих се че няма въздух поради притворената клапа, турбулаторите и тогава като увеличих нещата си дойдоха със съспенда в BMG.Така или иначе в съспенд е около 10-15мин.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература