• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всички имаме коли, нали ?
kozl - майстор
И сигурно шъ дъ става и за комбайни щом и в тая тема е добавка :?
И мола автора да попраи темата "Избор на комби и добавка" :roll:
Chefo77 - майстор
Извинявам се за моята част от спама. Просто Сузи се възмути от мой отговор в друга тема (явно съм засегнал негови интереси) и започна да твори в последните теми, където съм писал. Аз пък не обичам така.
kr1100 - майстор
Тинки - сложи си парктроник.Вече са по 20 -25 лв китайците.
l_bonev - специалист
Горните 2-ма колеги явно не са карали нищо само с кабина и водят без мислен спор. Парктроника да ли ще ти помогне , ако искаш да се включиш на главен път или кръстовище, което от дясната ти страна е по малко от 40- 45 градуса. :prayer: Явно не сте попадали в подобна ситуация. Врата ти става , като на жираф. Айде със здраве. :partyman:
schuldiner - майстор
Абе за добрия шофьор няма голямо значение - немалко тираджии се наместваха на рампа на отворена врата, вместо на огледала, а други никак не можеха, дори и с насочване отвън. Но фактът си е факт - огледалото убива стереото и няма точна преценка за разстоянията. Губи се и периферното зрение, което в града е дори по-важно. Например по-кофти е да застрашиш някой завеян пешеходец, пресичащ зад гъза ти, отколкото да чукнеш нечия кола. Особено ако гледаш лявото огледало, а той ти влиза отдясно... Смешно ми става като си представя как някой гледа двете огледала едновременно. Или пък хваща разстоянията по отражение - на такива не им дават книжка заради психото.
Chefo77 - майстор
schuldiner написа:
...Или пък хваща разстоянията по отражение - на такива не им дават книжка заради психото.
Хайде сега. Аз не мога, значи никой не може :wink: Въпрос на свикване е. Така както някои минават едва-едва с Деу Матиз там, откъдето точно пред тях Транзит-а минава без да се замисли.
професионал - специалист
Май темата беше за избор на комби или...!? Иначе насоката е интересна, но си плаче за нова тема (според мен).
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
Хайде сега. Аз не мога, значи никой не може :wink: Въпрос на свикване е. Така както някои минават едва-едва с Деу Матиз там, откъдето точно пред тях Транзит-а минава без да се замисли.
И какво лошо има в това да преминаваш по-бавно през тесни места? Особено ако не си уверен в габаритите на автомобила си? :?
Много прекалено самоуверени шофьори вече плакаха. :!:
schuldiner - майстор
Не е въпрос на свикване - невъзможно е, защото в огледалото нямаш стерео виждане. Може да изчислиш разстоянията по пропорциите на обектите, но първо трябва да знаеш действителните им габарити. Непознатите, новите и неочаквани обекти в една динамична градска среда не можеш да ги изчислиш. Движещите се зад теб обекти просто не ги виждаш. Не ти се вярва, но е така - докато си фокусиран в огледалото, прекрасно виждаш движенията около него (пред теб), но не и тези, които то отразява. Такива са ни очите и такъв ни е мозъкът, не могат да се променят.
В никакъв случай не твърдя, че е грешно да се кара на огледала. На когото както му е удобно! Ясно, че има хора с широка талия и лишени от врат, на които е невъзможно да си видят обувките, камоли да се завъртят на седалката. Какво, да не шофират ли? Но това не е причина да се твърди, че да гледаш с очите си е по-грешно от това да гледаш огледало или екран.

ПП Чефо, живея на тесен път, в който влизам на пред и излизам на задна петдесетина метра. Много печен шофьор на камиончето, дето ми докара дървата излиза близо час, имаше си и навигатор. Сещаш се, че това му е работата и не съм първият му клиент с кофти път. Но поне не си остави огледалата по оградите, както правеха всички предишни... Прав си - бавно, но става.
А дали е по темата - според мен е. Важно е, както и колко носи, колко харчи... Все пак някъде ще трябва и да паркира. В София е едно, във Варна споменах голям плюс е да качва тротоарите. В други градове още неща може да има.
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
Chefo77 написа:
И какво лошо има в това да преминаваш по-бавно през тесни места? Особено ако не си уверен в габаритите на автомобила си? :?
Много прекалено самоуверени шофьори вече плакаха. :!:
Тинки, не става дума просто за неувереност. Става дума за груба липса на преценка и логика - след като буса минава, да не можеш да си направиш преценката, че и колата наполовина по-тясна, също ще мине. Същото се получава и с паркирането - кака с Корса (КОРСА, мамка му) след 3 или 4 опита за паркиране, се отказа. На същото място влезе изчакващ я бус. С едно движение. БУС, мамка му.
Твърдо против прекалената самоувереност съм! Не се имам за лош шофьор (но и нищо особено), но някои ситуации определено гледам да ги избягвам. Като например движение назад с висока скорост.
schuldiner, далеч съм от мисълта, че нещо е грешно. Въпрос на свикване е. Не съм тръгнал да убеждавам никого как е по-правилно да се паркира. Твърдя, че ако веднъж свикнеш на огледала, ще разбереш, че е по-удобно на огледала. И че това, че нещо не виждаш, е въпрос на свикване. Дори и на настройка на огледалата. Всеки може да паркира както си иска. Въпросът е да борави с техниката за паркиране добре. Я колко кифли има с джипове, които нито на огледала, нито на заден прозорец паркират. Но пък се оправят с парктрониците :)
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Избор на комби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: