Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
belol - помощник
Здравейте колеги. Планирам ремонт в тухлен апартамент и възнамерявам да усвоя част от балкона и да го превърна в кухненски бокс към хола, а сегашната кухня да стане втора спалня. Това е старото разпределение на апартамента. На него с червено съм отбелязал сегашното разположение на кухненския бокс и мивката. На новото разположение съм отбелязал със зелено новия кухненски бокс, а с синьо канализацията която ще трябва да се прекара. Въпроса с водата е ясен. Тръби за вода от всякъде може да се прекарат, но за канала за мръсните води е проблем. Идеята ми е канала да се прекара от вън по терасата, като тръбите ще се изолират и покрият за да не се виждат. Според вас това дали е добър вариант или да се мисли нещо друго? Приемам всякакви идеи, като резултата който се стремя да постигна е да се получи апартамент с 2 спални и хол с кухненски бокс и терасата да е усвоена на 1/3 или 1/2 част. :rock: :?:

Прикачен файл

НОВО.jpg
ново разположение
НОВО.jpg (41.67 KиБ) Видяна 3722 пъти

Прикачен файл

СТАРО.jpg
старо разпледеление
СТАРО.jpg (42.05 KиБ) Видяна 3722 пъти
KingLin - майстор
Разстоянието ми се вижда голямо за да може да се даде адекватен наклон на отходните тръби. За малките диаметри наклона трябва да е малко по-голям. Примерно 5-6% че и повече. Какви са ти размерите на стаите дето си начертал?
И защо не си усвоиш цялата тераса? Освен за простиране друго приложение не виждам от нея, а заема място за 10 сушилни като гледам :)
Pooh - майстор
Каква е височината на жилището в момента?
belol - помощник
Малко съм ги начертал грешно относно пропорциите за размерите. Ширината на хола и на спалнята е 3,70 а на кухнята 3,40. Височината е 2,60.
Pooh - майстор
Мисля, че по стените може да мине канала. Височината е малка за това което мислех първоначално - вдигане на цялото ниво и директно заустване в отходните тръби.
Все пак си замери ЦЕЛИЯ път. 1-2% наклон трябват на канала. Това означава 1-2 сантиметра на всеки 1 метър от трасето.
KingLin - майстор
Значи и 3% наклон можеш да направиш. Макар да не си казал другия размер на кухнята грубо го смятам 15м тръбен път, което е около 50 см височина на изхода зависи къде ще е заустването. На мен, преди ремонта, с 1% наклон пералнята ми пълнеше мивката, като центрофугираше.
belol - помощник
Еми около 13-14 метра се получава тръбен път. За наклон 3-4%. Само ме притеснява тръбите на терасата да не замръзнат зимата. Според вас каква и колко дебела изолация ще трябва да се сложи за да е сигурно че няма да замръзнат? Имало е случай през зимата температурите да падат до -20 градуса, такива температури са рядкост, но трябва да бъдем подготвени за всичко. Ще помисля и за други възможни варианти, като този за остъкляване на цялата тераса или нещо друго.
KingLin - майстор
За изолацията винаги принципа на Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече". Ама колко ще е достатъчно не мога да се ангажирам с мнение при такова изпълнение "на открито".
stivemaster - майстор
Колега ти не планираш ремонт, а да промениш неразрешено фасадата на блока, в който съкооператорите ти имат нещастието да живееш.После доколкото разбирам, смяташ да променяш незаконно (то и не може законно де но тва е друг въпрос) и предназначението на помещенията.
Няма да описвам колко талибанско е това като замисъл, само ще ти кажа че ако аз съм ти комшия, НЯМА ДА ПРОПУСНА да се жалвам ,като ще те предупредя безплатно , последствията за теб ще са - сам да възтановиш първоначалния вид на сградата и да отстраниш измененията ,с други думи още около два пъти повече пари, отколкото ще дадеш за глупостта която си замислил. И всичко това, ако междувременно не вземеш да направиш и някое наводнение и не те осъдят, застрахователите на някой от комшиите ти за още толкова пари , щото ще им е много лесно.

Тема "Преместване на кухнята на балкона?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: