• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Ако някой има ненужен обектив от шрайбпроектор да ми пише за колко го продава. Остана ми само обектива, всичко останало съм намерил и почвам да сглобявам кутията (която е най-обикновен кухненски шкаф хаха ). Преди няколко дена купих такава лампа: http://www.lamptech.co.uk/Spec%20Sheets ... IBT400.htm
Излезна ми 87лв целия комплект, като лампата мисля че беше 35-40лв. Забележете показателите Colour Temperature и Colour Rendering (или CRI в някой каталози). Значи по-принцип Colour Temperature трябва да е над 5000K и CRI поне 88-90, най-добре както е в случая - >90. Така лампата ще допринася за по-реални цветове в картината. Гледайте и тези показатели при покупка на метал-халогенна лампа.
Надявам се до 1-2 седмици да постна снимки с готовия проектор :) Успех на всички![/url]
kikokiko - специалист
Да се похваля успях да подкарам проектора с лампа Philips - Master HPI-T Plus, 400W - 38 000 lumena - 20 000 часа живот. Проектора работи страхотно образа е дори по-добър от колкото с оригиналната лампа на проектора и възпроизвежда цветовете много реалистично. За 20 000 часа живот срещу 50 за старата лампа съм много доволен. Първоначално мислех да направя нова кутия, но установих, че нямам особени способности в дърводелството, а и така кутията е по-голяма. Затова го направих по мързеливия начин и вградих новата лампа в шрайбпоектора - Лектор- 01, прилагам и снимки.
По въпроса за 3D филмите и игрите също пожънах успехи, за което благодаря на колегата Dakata_m, за предоставената информация. Инсталирах 3D драйверите на Nvidia и игрите станаха триизмерни. Свалих от нета филма Шрек и SPY Kids и ефекта е страхотен. Като пусна 3D то на проектора резултата е мания, наистина все едно в стената има дупка и образа продължава и зад нея, а от време на време разни неща изкачат от стената и стигат направо до зрителя.
Лесно си направих очила - изрязах черен катон за подвързване по шаблона, купих си от OFFICE ONE цветно фолио за подвързване, за да получа червения цвят използвах две червени филтърчета, а за да получа синия цвят ( по-точно циан) използвах две сини и едно зелено филтърче. После ми подариха и едни истински 3D очила които са вървели със списанието Космополитън. Като ги сравних с моите се оказа че съм докарал добре цветовете, но оригиналните са малко по-прозрачни - все пак са с по един филтър за всяко око, а моите са с 5 филтъра - 3 за циан и 2 за червения цвят. Прилагам и снимка на очилата - оригиналните от Космополитън са сините, а с чераната рамка са моите.

Прикачен файл

IMAG0142.jpg
IMAG0142.jpg (51.26 KиБ) Видяна 7458 пъти

Прикачен файл

IMAG0144.jpg
IMAG0144.jpg (87.88 KиБ) Видяна 7458 пъти

Прикачен файл

IMAG0146.jpg
IMAG0146.jpg (70.17 KиБ) Видяна 7458 пъти

Прикачен файл

IMAG0148.jpg
IMAG0148.jpg (55.53 KиБ) Видяна 7458 пъти

Прикачен файл

IMAG0149.jpg
IMAG0149.jpg (91.99 KиБ) Видяна 7458 пъти
kikokiko - специалист
още снимки

Прикачен файл

IMAG0145.jpg
IMAG0145.jpg (36.38 KиБ) Видяна 7456 пъти

Прикачен файл

IMAG0147.jpg
IMAG0147.jpg (26.2 KиБ) Видяна 7456 пъти

Прикачен файл

IMAG0150.jpg
IMAG0150.jpg (59.99 KиБ) Видяна 7456 пъти

Прикачен файл

IMAG0151.jpg
IMAG0151.jpg (56.45 KиБ) Видяна 7456 пъти
velsi - Почетен майстор
Поздравления!
Завиждам ти за 3Д драйверите. При мене не се получи. Картата ми е прекалено нова модел, а драйверите са стари. Явно ще чакам от NVidia да се сетят да пуснат по-нови.
velsi има драйвери

http://www.nvidia.com/object/3dstereo_drivers.html

горните

Не мога да ти отговоря защото и аз съм със стара карта (6600LE)
Видях че са от 28 този месец и затова ти ги показах трябва да пробваш.
Последна промяна от gogogoplay на пон мар 31, 2008 11:38 am, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Прекрасно. А работят ли на Win XP?
Здравейте, искам да покажа резултатите при мен.
Исползваните части са:
-150W метал-халогенна лампа + другите чаркалаци от изкормен прожектор (тея за улично осветление), тип пура
-8" телевизорче за кола с AV и VGA входове марка "SUPER", наложи ми се да удължавам лентов кабел но стана
-френелови лещи от стар шрайбпроектор
-обектив от широкоекранна камера от който използвам само едната двойка лещи
-малко работа по кутията която е от шперплатови плоскости :)

Ето малко снимки (качеството е кофти защото са от webcam) директно линк защото нямам време да ги качвам тук сега.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=232826

Остава още малко работа по външния вид на кутията и трябва да правя екран но за момента съм доволен :)
Прожектирам върху леко зеленикава стена, но така е като човек е на квартира :)
pavel6666 - напреднал
Имам неизползван проектор модел "ЛЕКТОР 01". Ако на някой му трябва го продавам за 50 лв.
0888 834201

Прикачен файл

Copy of PIC_0003.JPG
Copy of PIC_0003.JPG (143.16 KиБ) Видяна 7259 пъти
Dakata_m - напреднал
Напоследък не ми оставаше време да драсна някой ред но виждам, че има сериозно развитие по темата и само мога да изкажа и аз поздравления. Със седмици не бях пускал проектора в къщи и снощи решихме да си викнем гости с приятелката и да покажем новия екран. Пускам аз но проектора едва мъждукаше, след малко въобще не даде признак на живот. Естествено проблема беше в лампата и добре, че имах резервна и стана работата. Инъче старата изгоряла крушка има този вид ( снимката е от скенера :) ):
Изображение
Имам чувството, че и 50 часа не изкара, егати :evil: . Тук е момента да кажа, че поста на колегата Kikokiko отново ще ми е много полезен и ще копирам идеята за металхалогенната лампа :prost:, че инъче не му виждам края с тези крушки с по 30-40 часа живот.

Сега набързо да споделя едно друго нещо което направих относно намирането на готови 3д очила, понеже от моите не бях особено доволен именно от ефекта на замъгляването, който се дължеше на многото слоеве фолио които слагаме. Никъде не можах да намеря 3д очила ( или такива на нормална цена ). След доста ровене прочетох, че можело да си поръча човек 3д филм и той идвал 4 чифта очила. Мен филма въобще не ме интересуваше, трябваха ми цайсите. Поръчах това: http://www.video.store.bg/c/p-p/m-632/i ... tconvused=, като предварително се обадих и питах дали има очила към филма. Днес сутринта дойде пратката, като с доставката до Шумен ми се върза около 15 лева всичко. С едни приятели цепим на две ( щото не ми трябват 4 чифта ) и за 6-7 лева си имам два чифта очила + филм, а не както в един сайт, където за 1 чифт картонени искаха 17 лева. Другия вариант беше от чужбина с разни кредитни карти ала бала ама не ни се занимаваше. А ето и снимка на самите цайси. Понеже пиша от работа и нямам фотоапарат пак прибегнах до скенера :) :
Изображение
Надявам се информацията да е полезна, за тези които са изчерпали всички възможности за намиране на цайси пък много искат да имат :cool:
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: