• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
Stefan_62 - майстор
Kasap написа:
Мани това, я кажи за рибките...
Рибките са скумрия топло пушена /мое производство/.
Kasap - специалист
Stefan_62 написа:
Kasap написа:
Мани това, я кажи за рибките...
Рибките са скумрия топло пушена /мое производство/.
Ама много сте лаконичен колега... нещо рецепта, начин на употреба? :partyman:
Stefan_62 - майстор
Kasap написа:
Stefan_62 написа:
Ама много сте лаконичен колега... нещо рецепта, начин на употреба? :partyman:
Отговарям подробно. Купувам замразена скумрия /океанска/, почиствам я /след като се размрази/, престоява осолена 24ч. /не зарината в сол, а леко осолена/, следва изплакване и 1-2ч. киснене във вода. Оставям я да се отцеди и след това я слагам за топло опушване в пушилнята. Пушилнята е направена от едно старо кюмбе /нямам снимки, но като си отида на село ще я снимам/, като отдолу слагам един стар котлон да я нагрява на максимални градуси. Самото опушване трае около 1-1.5ч., като я проверявам от време на време. Като придобие вид, че е готова я вадя и я оставям няколко часа на открито да се позаветря. Понякога се консумира веднага след ваденето, но в повечето случаи по-късно. С лучец и оцетец става страхотно мезенце за хубаво питиенце :lol: :partyman: Ами това е.
stiv1961 - майстор
Къде ги намирате тез хубави скумрии, бее, тук само ,,хамсии" продават :-D
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
Къде ги намирате тез хубави скумрии, бее, тук само ,,хамсии" продават :-D
Ами в Русе бе Чена, по хранителните магазини :lol: :partyman:
dadko - майстор
Окачих и аз гирляндите. Че да можем по коледа да се насладим на "коледната украса"
От няколко години си правя пастърма от телешко сърце ( окаченото на сините връзчици). Тая година експериментирам със свинска плешка (това, дето виси на ченгелчетата). Замислям се от един варел да скалъпя импровизирана пушилня за студено пушене и да им пусна малко пушек за един-два дни...

Прикачен файл

140_3313.JPG
Чираче - майстор
Ами и аз днес окачих нещо домашно на терасата.

Прикачен файл

PB300003.jpg
PB300003.jpg (106.75 KиБ) Видяна 1759 пъти
Последна промяна от Чираче на нед ное 30, 2014 7:18 pm, променено общо 1 път.
Kasap - специалист
Моите мезета са готови. Пуешкото и патката станаха страхотни. Свинките няма какво да ги коментирам.
15 дни в хладилника са достатъчни за всичко, с изключение на врата, който ще изчака още седмица.
Отдавам се на дегустация. Рапорт даден! :partyman:
Mega - специалист
Kasap написа:
Моите мезета са готови. Пуешкото и патката станаха страхотни. Свинките няма какво да ги коментирам.
15 дни в хладилника са достатъчни за всичко, с изключение на врата, който ще изчака още седмица.
Отдавам се на дегустация. Рапорт даден! :partyman:
Тук е прието да се прилагат фото докзателства, с цел обилно слюноотделяне. ;) Което ми напомня утре да снимам моята първа реколта за сезона. ;)
Kasap - специалист
Mega написа:
Kasap написа:
Моите мезета са готови. Пуешкото и патката станаха страхотни. Свинките няма какво да ги коментирам.
15 дни в хладилника са достатъчни за всичко, с изключение на врата, който ще изчака още седмица.
Отдавам се на дегустация. Рапорт даден! :partyman:
Тук е прието да се прилагат фото докзателства, с цел обилно слюноотделяне. ;) Което ми напомня утре да снимам моята първа реколта за сезона. ;)
То докато да извадя фотоапарата... и доказателствата бяха унищожени. Утре като нарежа, ще опитам да снимам.
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: