Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
ivanovbg
- майстор
21 мнения в "Помогнете да си инсталирам Вин ХП с флашка."
ivanovbg
- майстор
Дам отчет.Справих се, но с тези програми не стана. С Уин сетъп стана, но уловката е да е инсталирана програмата на определено място в Ц, както и инсталационния диск да е в папка с определено име.
Благодаря на всички отзовали се! Между другото се оказа , че си има уиндоска програма за бутване на ОС през флашка, но е за Уин 7и 8.

dyaneff
- майстор
В близко време може би аз ще инсталирам XP на лаптоп с ЦД драйв който работи по собствено желание. Зарадвах се на предложените програми , но както каза Иванов, май има проблем. Намерих тази статия http://reboot.pro/topic/17327-tutorial- ... imple-way/ , хората препоръчват Rufus. Дали ще върши работа ?
ivanovbg
- майстор
След доста експерименти изпълних точка по точка с всички подробност това - http://www.free-zona.com/entry.php?9-%D ... 0%BA%D0%B0 - и стана.
Иначе си имам имейдж,даже няколко, но понеже е системен нещо почна да се бъгва и реших да го сменя с пресен. Ползвам EaseUs Togo Backup фри версията от години и съм много доволен. Ползвам само два бутона и си прави бутваща флашка. Acronis-а и Ghost-а нещо ми идват сложни.

Иначе си имам имейдж,даже няколко, но понеже е системен нещо почна да се бъгва и реших да го сменя с пресен. Ползвам EaseUs Togo Backup фри версията от години и съм много доволен. Ползвам само два бутона и си прави бутваща флашка. Acronis-а и Ghost-а нещо ми идват сложни.

KingLin
- майстор
Rufus не съм ползвал и не знам защо не ви се получава с YUMI-to
За ХР, линукс и разни досовски приложения до сега не съм имал проблем с него. Предполагам при Иванов не се е получило защото имиджа не му е буутващ или с други думи ако го запише на CD пак няма да стане. С просто копиране на диска върху харда не става.

KingLin
- майстор
Нямах предвид диска а неговия имидж който се ползва за да се направи флашката. Примерно се прави с Неро Бърнинг Ром (Неро горящия циганин
) или друга подобна програма във формат ISO, но важното е че си се справил.
Има и друго полезно нещо в това YUMI и то е че може да се качи и LIVE версия на операционна система с която понякога може да си спасите ценна информация от диска без да ви изпушва главата от мъки.
Последното за което ми спаси положението беше че на NT не ми четеше друга флашка форматирана на FAT32 от която трябваше да сваля информация. Пуснах си LIVE XP, там си ми четеше флашката без проблем, копирах си нещата, свърших си работата и си заминах щастлив.

Има и друго полезно нещо в това YUMI и то е че може да се качи и LIVE версия на операционна система с която понякога може да си спасите ценна информация от диска без да ви изпушва главата от мъки.
Последното за което ми спаси положението беше че на NT не ми четеше друга флашка форматирана на FAT32 от която трябваше да сваля информация. Пуснах си LIVE XP, там си ми четеше флашката без проблем, копирах си нещата, свърших си работата и си заминах щастлив.
ivanovbg
- майстор
С WinSetupFromUSB си форматирах една флашка 32гига с NTFS и компа я разпознава като хард диск. На нея си инсталирах друго ХП и сега като задам в биоса да бутне от флашнатия хард си имам напълно функциониращо ХП. Ако я няма флашката си кара на другото. По хубаво е от ливе ХП, не чакам нищо
Имейджа си е бутваш и съм го правил с ултра исо.

Имейджа си е бутваш и съм го правил с ултра исо.

Тема "Помогнете да си инсталирам Вин ХП с флашка." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература