Всички въпроси за вилата.
aetius - напреднал
Здравейте

Преди време се загледах в едни новостроящи се павилиони на кооперативния пазар в Люлин , и толкова ми харесаха че ми се сториха добра идея за малка виличка , нещо от рода на 30-35 квадрата.Значи за бетонната плоча(основата ), има достатъчно информация в нет-а , долу горе колко би излязла като цена, интересува ме обаче колко излиза горната конструкция, която на мен ми изглежда само метални профили, полиуретанови панели и стъклопакет, материалите не би трябвало да са чак толкова скъпи, но не знам колко би взела една бригада/фирма за труда(примерно на метър квадтратен площ) за такова нещо.Ако някой има информация ще съм много благодарен.Тука прикачвам 2-3 снимки които направих днеска да е ясно за какво долу горе става въпрос

Изображение

Изображение
Lazy_666 - специалист
Да се запиша, че и на мен ми е интересно.
VLADO66 - майстор
Има различни фирми за производство и внос на такива/не ми се рови за линкове/,там може да видиш цени.
kozl - майстор
Примерно в София на околовръстен път, южната част има изложени конструкции тип фургон. Т.е. могат да се местят с кран. Това от снимката не е преместваема к-ция.
aetius - напреднал
да, говоря за непреместваемата конструкция като тази от снимките, тия на околовръстното съм ги гледал, ВиталБокс, ТопХаус , БалканКонтейнер и т.н , личното ми мнение е че са продават доста скъпо за продукта който предлагат, един съвсем стандартен контейнер 6х2.4 го продават за 6 000 лв. и си ограничен в ширината и височината.
l_bonev - специалист
Тук по скоро се обърни към някоя фирма за дограма, но не мисля , че ще ти излезе по евтино. Все някой колега от форума се занимава с дограма. Да каже ориентировачна цена на отваряема и неотваряема за кв. м. и си смятай. Това пак казвам е приблизителна цена.
aetius - напреднал
за дограмата бих се интересувал за самите стъклопакети, там е ясно, но се съмнявам фирми за дограма да се занимават с метални конструкции и сандвич панели , иначе цените на самите панели ги гледах по около 25 лв на кв.м.един хубав троен стъклопакет грубо по 100 лв на кв.м , металните профили също мисля не са голямо перо, остава цената за труд
dyaneff - майстор
Труда също не е голяма цифра. Плоскостите можеш да вземеш нарязани по размер. Имай в предвид ако покрива е от такива плоскости, че когато вали се чува доста силно, и дори една птичка върху панела може да те подлуди.
Чираче - майстор
aetius написа:
за дограмата бих се интересувал за самите стъклопакети, там е ясно, но се съмнявам фирми за дограма да се занимават с метални конструкции и сандвич панели , иначе цените на самите панели ги гледах по около 25 лв на кв.м.един хубав троен стъклопакет грубо по 100 лв на кв.м , металните профили също мисля не са голямо перо, остава цената за труд
Имате нещо грешка за цените. Хубав стъклопакет не вярвам да е по 100 лв/квм. Зависи дали има отваряема и неотваряема част. Тук има голям избор от изпълнители. Ако не ти харесва един, отиваш при друг изпълнител. Металните профили също не са малка цифра. Нали трябва и транспорт от склад метали до обекта? Термопанелите също не са по 25 лв/квм. Добри термопанели под 44 лв/квм не знам да има. Ментета бол.

Най-важната част е цената на труда. Всичко зависи от договорката при положение, че се намери изпълнител. Много е важно още в началото да се изяснят какво се иска като краен резултат от изпълнителя. Подкрепено с Договор, нотариално заверен. За изпълнителя трябва да има Проект.
aetius - напреднал
чираче

ето ти панелите - 25 лв на квадрат както казах, да кажем че мога да ги взема без ддс, не знам за какви термопанели за 44 лв става въпрос, да не са Армани ?

http://www.bravopanel.com/

ето и цени на стъклопакетите

http://www.voroshilov.com/?page=Subpage ... TabPage=29

има и за под 100

dyaneff Мерси за информацията, за дъжда не се бях замислил, ще се търсят някакви варианти тогава за допълнителен скосен покрив с битум, или нещо подобно

Тема "Павилион като вила - цена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: