• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ruseff - специалист
Възможно е.Зависи от какво са произведени-дали след пресовка за олио,или само от люспа.При мене са от люспа,но Грейкото след настройка ги гори перфектно.Първите чували имаха малко прах,"оченцата" се запрашаваха ,и-Pellet Jam.Почистваш и си готов.Сега ги вземам направо от ескаватора,перфектно чисти.С една дума горят прекрасно.
s_s1 - специалист
LazarGanev написа:
Правя подробна таблица, ама още е рано за публикация
Очаквам с нетърпение таблицата.
А да запитам нещо друго, но според мен с вързано с калоричността: Гори биомасата, отделя се топлина, въглероден двуокис и вода. Примесите са пепелта, която не гори, но се отделя. За да е едно гориво 2 пъти по-ниско калорично и да е съставено също от дървесина трябва да има 50% пепел или да е толкова влажно, че да се разпадне?
ico_3 - специалист
[quote="Ruseff"]След всички твърдения за по-висока калоричност на дървесните спрямо слънчогледа,ако това излезе вярно? Само да не прочете производителя,че ше вземе да ми вдигне цената :-D .А,това,което твърдя за моя разход,е абсолютно вярно.Вчера вечерта отново теглих за две денонощия-90 кг.Събота и неделя разхода е малко по-висок,заради по-високия разход на гореща вода.Котелната вода е 50-53 гр,на първия етаж не се диша-майка ми е там,и три от термоглавите са на макс.При мене на втория е 22-23 гр. денонощно,котела не го гася.Така че предположението на Лазар може да се окаже и вярно.[/quote]

"Ruseff" разбрах че си от Свиленград и аз съм в Свиленград я да обменим опит.
Ruseff - специалист
На разположение съм,Ицо 3. 0898 672906.
filmatoplo - майстор
:-D обменяте опит аз съм сам каквотп ги надробя това е.
Ruseff - специалист
filmatoplo написа:
:-D обменяте опит аз съм сам каквотп ги надробя това е.
Филме,сложи някоя постна вратна пържола без кост с некоя бутилка Мерло от Сакара реколта 90-та и считай,че сме сдали инфото :)
ico_3 - специалист
[quote="filmatoplo"]:-D обменяте опит аз съм сам каквотп ги надробя това е.[/quote]

Е ти си професионалист за Ruseff не знам ама аз съм си абсолютен аматьор-любител и за това разчитам изцяло на вас :-D
syncho - майстор
Тази калоричност, която си измерил с топломера не е калоричността на пелетите, а това, което котелът ти е усвоил. Не е коректно да се казва, че еди кои си пелети са с калоричност 2.ххкВ при положение, че всъщност това е енергията, която си усвоил с котела.
Ruseff - специалист
syncho написа:
Тази калоричност, която си измерил с топломера не е калоричността на пелетите, а това, което котелът ти е усвоил. Не е коректно да се казва, че еди кои си пелети са с калоричност 2.ххкВ при положение, че всъщност това е енергията, която си усвоил с котела.
Ако това,което казваш,е вярно,или в действителност дървесните пелети имат 4,5 например,кВ,то къде отива другата половина? Ако отива в комина,то това означава,че пък котлите имат КПД по-ниско от 50%.Кое е вярното?
geniya - специалист
syncho написа:
Е даде, ама замерванията са с един и същи котел с различни пелети, но според мен много и от настройките за различните пелети.Да се надяваме, че Лазар Ганев ще му се занимава да прави настройките.Като е знае колко горе-долу е КПД-то на котела и се умножи по показанията на топломера ще излезе истинската стойност на калоричността.Или бъркам някъде? :?
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: