Съвети за начинаещи готвачи.
П. Петков - специалист
Един колега тормозеше колежките да му изпекат баница, ама да е замесена със сълзи! :)
Чираче - майстор
Аз имам една молба. Ако някой има рецепта за хляб от лимец, и има желание, нека да я сподели. Въпроса е там, че сина се занимава с производство на лимец, и има достатъчно количество/ с тонове /. Търсим и реализация на произведеното. Даже не знам каква е продажната цена.

Иначе жената пробва да прави хляб от лимец, но май не го направихме както трябва. От магазина хляб от лимец е доста скъп, при положение, че брашното не е само от лимец. Ако някой знае нещо по въпроса, моля да го сподели. Ако желае, разбира се.
Stefan_62 - майстор
Избирай си:
http://vkusenden.blogspot.com/2013/06/blog-post_20.html
http://blogovoditel.com/recepta/hljab-o ... ata/12501/
Абе търсете първо чичо Гугъл, пък ако не намериш нищо тогава питай. :drinkers:
Чираче - майстор
Колега Stefan_62,
Нали не си мислиш, че не съм проверил и пробвал? За да питам, означава, че не съм доволен от чичо ти :lol:
Stefan_62 - майстор
А ти нали не мислиш, че всеки отглежда лимец и си прави хляб от него. Даже и някой да го използва за направата на хляб съм сигурен, че се е допитъл до Гугъла за рецепта. Това че не ти харесват си е твой проблем, но даже и някой да ти предложи рецепта няма да е по-различна от тези които се предлагат в нета. :partyman:
hadjiivanov - напреднал
Че на моята има програма за по изпечен и я ползвахме нея за да има по дебела и по изпечена коричка. На стандартната не ни харесваше щото почти я няма.
Благодаря за бързия отговор. Би ли споделил марка и модел на хлебопекарната.
atanasov2004 - специалист
Дали древните са ползвали хлебопекарна за хляба от лимец, просто си питам. :)
kuger - майстор
atanasov2004 написа:
Дали древните са ползвали хлебопекарна за хляба от лимец, просто си питам. :)
Ми, не се питай :) , ние сме сегашните.

пп: За кората отгоре, ами няма си пекарната нагревателче и от горе, квото опече, т`ва е. Искам по червена коричка горе, ще се задоволя с доста дебела отдолу.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
hadjiivanov написа:
Здравейте, колеги. Моля, споделете опит за хлебопекарните относно дебелината на кората на хляба. Има ли функция или възможност да става тънка кора (като на болшинството купешки хлябове) или става от по-дебелите кори (като купешките хлябове в чието наименование често присъства името "ръчен"). Предварително благодаря.
Ако печеш с по-малко количество тесто какво се получава с кората?
kuger - майстор
n_a написа:
Ако печеш с по-малко количество тесто какво се получава с кората?
По червена коричка отгоре.

Тема "Домашна хлебопекарна-мини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: