• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
gibson58 - специалист
Трябва да си взема някакъв и да се науча да работя с него ама не знам какъв трябва да е.
Нещо евтино ще е.
Този става ли за нещо?
https://promoclub.bg/offers/Izgaryashto ... 9205A.html
И всички ли са с такава 9волта батерия? има ли с АА примерно ,че имам презареждащи от тях ?
griffin - майстор
Мултицет - не се ли пише така?
Става като за начало, в момента май повече наблягат на мултицетите с автоматични диапазони този е с превключване, но би ти свършил работа да се учиш. Има версии с 1,5 батерии но са малко по скъпички. Иначе 9в батерия ако я смениш 1-2 пъти на година едва ли ще ти натовари бюджета.
thinkpad - майстор
griffin написа:
Мултицет - не се ли пише така?Става като за начало, в момента май повече наблягат на мултицетите с автоматични диапазони този е с превключване, но би ти свършил работа да се учиш. Има версии с 1,5 батерии но са малко по скъпички. Иначе 9в батерия ако я смениш 1-2 пъти на година едва ли ще ти натовари бюджета.
Мен някога в университета ме караха да уча аналоговите уреди. Въпросът - Защо са ни аналогови и преизчисляване на обхвати и т.н, при условие че отдавна има цифрови? -Ами защото така. Иначе по въпроса имаше тема и авторът на тази въобще не е ползвал търсачка.
Мултимерите с автоматични диапазони са хубави, но ръчното превключване също не е проблем. До навик е. Аз лично бих препоръчал някой Mastech, примерно 890G, но и този става за научаването, който авторът го е дал. Хубавото е, че 890G автоматично се изключва след около 10 минути в режим на бездействие. Така се пести от батерии и няма толкова голям шанс за неприятни изненади с изтощена батерия точно когато най-много ти трябва. Този като гледам го има като функция, което е добре. Иначе като цена не е кой знае каква промоция - по принцип DT-тата са евтини. То и Mastech не са много скъпи(особено клонингите), но имат и скъпинки работи :) Иначе от 18 на 10лв е добре. :wink: Ако искаш и можеш - взимай. Проблемът е, че не знам дали доставката е безплатна - едва ли. С Еконт ще излезе около 5лв, с което "промоцията" всъщност на практика заминава.
п.п Не повече от няколко 9V батерии на година ще отидат за уредчето. Аз на моят откакто съм го купил не съм я сменял и още работи нормално.
gibson58 - специалист
Ок,може ли препоръка за свестен бюджетен?
bulhomes2 - майстор
Ако ни дадеш телефона на булката от аватара.
gibson58 - специалист
bulhomes2 написа:
Ако ни дадеш телефона на булката от аватара.
02 69 69 69
thinkpad - майстор
gibson58 написа:
Ок,може ли препоръка за свестен бюджетен?
За 10 кинта тоя е перфектен. Аз ползвам M890G. Всичко зависи от изискванията. Твоите не са много високи и скъп уред не ти трябва. Съблюдавай обхватите при меренето на ток и напрежение. Ако не знаеш границите на това, което мериш, винаги почвай от най-големият обхват. Иначе има опасност да изгориш уреда. Бюджетните нямат защита от претоварване или тя не е на много високо ниво.
nikolson - майстор
Абе колега Гибсон, твоят аватар преди не беше ли една дето друсаше едни дамаджани?
gibson58 - специалист
nikolson написа:
Абе колега Гибсон, твоят аватар преди не беше ли една дето друсаше едни дамаджани?
Беше ,ама разля млекото...
  • 1
  • 2

Тема "Избор на мултицед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: