• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
vekota - специалист
Здравейте
Имам хидрофорна помпа с цилиндричен съд Wilo HWJ 203 X EM 25 L с механичен пресостат която черпи вода от сондаж с цол и половина тръба, включва на 1,6 и изключва на 3 бара.
Налягането ми е достатъчно .
Искам да сложа защита за работа на сухо LP3. Нужна ли е такава защита? Ако сложа на какво налягане трябва да настроя пресостата да включва и изключва помпата?Съответно тази защита ,тя на колко бара трабва да е настроена да не включи помпата.
Andri01 - майстор
Мисля,че помпата е центробежна. В такъв случай нищо и няма ако остане на сухо.
pipilica - майстор
Нищо освен че ще се скапе уплътнението на оста, вече го гледах тоя филм с мойта помпа.
Като работи на сухо се загрява прекомерно и се износва уплътнението независимо какво е и после протича или блокира.
vekota - специалист
Добре доколкото разбирам е хубаво да има.Пресостата кога да включва и изключва?
Тази защита на колко да е нагласена да не включи помпата при условие че има и разширителен съд който е на 1,5 бара.
Не искам да вдигам много налягането при условие че не ми е нужно по голямо ,но ако трябва колко? Нека който разбира да пише .
Krass - майстор
Ако сложиш флуидконтрол, не ти трябва пресостат.
koveslav - майстор
Има датчици за нулево налягане.Датчика работи по следния начин-поставя се на изходната тръба на помпата,а върху корпуса му има бутон.Бутона се задържа на ръка,докато помпата извади вода и вдигне някакво дори и минимално налягане и след това се пуска.Ако по каквато и да е причина в даден момент налягането в изходната тръба стане нула,датчика изключва и процедурата със задържането на бутона трябва да се повтори.Съответно ако бутона не иска да задържи,се търси причината поради която помпата не вдига налягане.Пресостата и другото оборудване не се променят,а датчика може да се върже последователно във верига с пресостата.
Мой приятел си взе WILO хидрофор,окомплектован по поръчка и хората му бяха монтирали такъв датчик.Вероятно представителите на фирмата го предлагат.
vekota - специалист
Аз мислех да направя това което е на картинката.С наляганията несъм наясно ,на колко да ги настроя балона оказва ли влияние,нали и той е на 1,5 бара.LP 3-18 също има такъв бутон както на този датчик който са сложили.

Прикачен файл

160_item_1250166004.jpg
160_item_1250166004.jpg (6.75 KиБ) Видяна 3193 пъти
koveslav - майстор
Ами то си е същото,не знаех,че се казва обратен пресостат.Нищо не променяш по твоите настройки на хидрофора. Това устройство с фабричните си настройки изключва помпата при налягане под 0.1 атм.,а доколкото разбирам от описанието,бутона се самозадържа при налягане над 0,5 атм.Успех,и аз ще сложа но на пролет,че моя хидрофор се ползва сезонно.
vekota - специалист
Купих го този пресостат LP 3-18 и го сложих.Незнам дали трябва да се оставят фабричните настройки.Притеснява ме налягането в бутилката ,дали няма да тръгне да върви помпата като достигне нейното налягане нали той е 1,5? Не трябва ли налягането на този пресостат да е по голямо от налягането в бутилката примерно 1,7бара? Може и да греша за пръв път настройвам
пресостати.
pipilica - майстор
Преди да разбъзикаш настройките пробвай да ли спира мотора като му пуснеш да смукне въздух от болта за източване на водата под смукателния отвор. Ако работи не пипай нищо.
  • 1
  • 2

Тема "Хидрофорна помпа с цилиндричен съд Wilo HWJ 203 X EM 25 L" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: