Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
velas - специалист
thinkpad написа:
Хубава работа, но това е само антена с конектор. Нали трябва да мушне тоя конектор някъде? Не е за него тая работа. :)
Мдааа, хубава е! Особено с подобно адаптерче...

Изображение

И всичко се събира в чантата на лаптопа.
nikolovvd - майстор
Баси как ползвате мощности от порядъка на 4-5 Вата, при това за 2.4 GHz. :? :shock:
lov - майстор
Аа... аз малко по нагоре обясних, че китайските ватове не са като нашите. :-D
По някога трябва да разделиш дори и на хиляда за да се доближиш до истината.
kolev_k - специалист
Здравейте,да ползвам темата.Имам рутер с който ползвам кабелен интернет(FTP)на входа,wifi към лаптопа.В някои от помещенията на жилището връзката е доста слаба.Има ли антенки с усилвател,които да илъчват сигнала от рутера?Може насочени,може в вси посоки.Благодаря!
thinkpad - майстор
Връзваш втори рутер като безжичен повторител или като жичен такъв - свързваш двата с кабел.
thinkpad - майстор
kuuuuuul написа:
Аз ползвам това и върши работа.
http://www.ebay.de/itm/271538201937?_tr ... EBIDX%3AIT
Един рутер струва 25лв и е много по-функционален от подобни бръмчалки обикновено :)
bulhomes2 - майстор
Я да питам. Прегледах линка на leosat varna и се сетих, че в гаража ми стои една антена от радиотелефон. Това е телефон от времето на стационарните и с тази антена имах няколко километра обхват на слушалката. Ще попрепиша от този линк - http://bester-ltd.ru/product/antenna_harvest_dx-60/

Работен диапазон честота, MHz 265-395
Усилване, dBi 4,5
Вертикална поляризация
КСВ в рабочем диапазоне частот, не более 1,3 (не бих го превел коректно)
Ширина ДН в вертикальной плоскости, ° 360 (не бих го превел коректно)
Ширина ДН в горизонтальной плоскости, ° (не бих го превел коректно)
Входящо съпротивление, Ом 50
Допустима мощност, Вт 200

Имах и външни WiFi антени, така че прехода към USB не ми е проблем. Дали има смисъл да се заигравам?
lov - майстор
Работната честота е далеч по ниска и за тази работа не става. При високите честоти където работят wi-fi мрежите всичко е много капризно от към настройки на самото изделие. Дори по често теорията и сметките са както се казва там някъде и после в лабораторията се дооправят нещата за да стане нещо свястно.
thinkpad - майстор
bulhomes2 написа:
Имах и външни WiFi антени, така че прехода към USB не ми е проблем. Дали има смисъл да се заигравам?
802.11 WLAN работи на честоти 2.4 и 5Ghz. Антената не е изчислена за подобна честота. Има цял дял от техниката, който специално се занимава с антени. За жалост няма да се получи. Иначе в интернет ще намериш много интересни предложения как да си направиш сам антена. Въпросът е, че изискват много прецизна изработка за тези честоти. Общо взето в момента, ако искаш нещо да тръгне out of box, най-лесно е да купиш втора ръка някой Nano Station или TPLink Outdoor CPE. Лично аз съм се занимавал интензивно в сектора с WLAN и имам известен опит. :)
Иначе ако е да си поиграеш, то на мен антената за цифровата ефирна телевизия ми е една медна пръчка/шина, върху която е запоено жилото на коаксиалката, което отива до него, закрепена на покрива.

Тема "wifi antena за интернет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: