Ел. инструментите. Консумативи.
stan73 - майстор
themechanic написа:
stan73 написа:
Гледах клипа. Тоя е страховит ! Аз сигурно щях да съборя къщичката там...
Според мен не е чак толкова сложно, след като се върже дървото по нагоре от половината и се опъва постоянно в желаната посока няма как да падне в друга посока, Аз даже имах наскоро подобен случай с една стара круша която беше наклонена към съседския стопански двор и абсолютно сам се справих, като дървото не ми изневери в дадената посока дори с 2% отклонение...
Супер ! Адмирации за успеха !
Но аз предполагам, че ако бях на мястото на пичът от клипа - къщичката щях да я гътна отмах...
koveslav - майстор
profesionalist_wood написа:
Баси руските извращения които правят на резачките :-D
Двигателя на резачката има много малък ресурс.Ако се режат дърва с една добра машина,примерно 3-4куб. на час и тя има ресурс 1000 куб.м.,това означава че живота и е всичко на всичко 250-300 работни часа.Много от по-евтините модели трудно доживяват 50-60 часа.Срещу примерно 1000 часа ресурс на двигател на мотофреза,а има и модели с 3000 часа.А какво се случва с маслената помпа за веригата,която остава на сухо,докато се работи с такива агрегати? Сигурно я свалят,иначе лошо.Много скъпи методи ползват тези руснаци,явно им е широко окало врата,а бензина и скъпото двутактово масло за тях сигурно са пренебрежимо евтини.
profesionalist_wood - майстор
Според мен не си свалят маслената помпа защото на прикачния инвентар има дупчици за да изтича маслото което е още по-зле. Пък и сайта им е криминален,така изглежда според мен подобно на хасковските търгаши....пък и като замисъл и като конструкция са си опасни,защото не виждам никъде сертификати за безопасност и т.н явно в Русия е ,,тъмна Индия,,Показателен пример са снимките на машините които са снимани заедно с фона на мизерията зад тях. Абе мужишка история....
koveslav - майстор
Руснците имаха навремето едни комплекти агрегати на база двигател Дружба.Но пък редуктора на Дружбата,в комплект с шината и веригата се откачат от двигателя само със щракване на една скоба.Правеха я на мотофреза,на помпа и на какво ли още не.Как работеше и колко гореше е друг въпрос,но поне имаше някакъв смисъл в идеята.Да трошиш машина за 1000лв,за да извадиш малко вода......колко ли ще излезе цената на кубик?
profesionalist_wood - майстор
20 лв :-D

Обаче оня мужика изби рибата направо с приставката за моторна лодка хахаха
А ето ги дупчиците вляво от диска на мундщука да си изтича маслото спокойно :lol:

А онази резачка ,,Бригадир,, ме учуди с отлятата петолъчка точно на ауспуха,ясно е защо не се разделят с атрибутите от СССР

Прикачен файл

cdcdce.jpg
cdcdce.jpg (109.47 KиБ) Видяна 1937 пъти

Прикачен файл

01102013143.jpg

Прикачен файл

299896229.jpg
299896229.jpg (33.59 KиБ) Видяна 1948 пъти
koveslav - майстор
Егати далаверата-сигурно всичко в радиус от 10-15 метра ще бъде в масло.Ъглошлайф и масло-перфектната комбинация!!! Може би това е за борба с бъдеща корозия :D А тази "бригадирка", си е чисто китайче "от пазара" модел 5200,а те им викат "циганка".Дали пък с тези бригадирки и циганки не са ни заразили точно те? По некви тайни ромски канали?
Jack52 - специалист
koveslav написа:
Руснците имаха навремето едни комплекти агрегати на база двигател Дружба.Но пък редуктора на Дружбата,в комплект с шината и веригата се откачат от двигателя само със щракване на една скоба.Правеха я на мотофреза,на помпа и на какво ли още не.Как работеше и колко гореше е друг въпрос,но поне имаше някакъв смисъл в идеята....

На мотофреза ли?! И колко време ще работи така направената фреза? Какъв е работния ресурс на една Дружба?!
koveslav - майстор
Дружбата си е почти 100куб.см. Въртящ момент дал господ,обороти няма.И гори пущината,а и масло иска точно три пъти повече от Щилка. Дружба,тьотка и си ти,но това не е оригинала,естествено https://www.youtube.com/watch?v=D-nRTJbyGQk Навремето тук се правеха дори картинги с двигатели от Дружба и пърпореха,вървяха,даже състезания успяваха да организират с тях.
А това как звучи-двигателя на Т-40 е мисля към 4000куб. дизел,ето как се пали с резачка: https://www.youtube.com/watch?v=B4euIfAHju0
пишман_майстор - майстор
:-D Въобще не усещам да се "затормозва" , корава резачка ще излезе тая Дружба :) . А онези дупчици по хоум-мейд шлайфа не са за оттичане на маслото , за обтегача на веригата са ( в случая - ремъка ) .
Jack52 - специалист
koveslav написа:
Дружбата си е почти 100куб.см. Въртящ момент дал господ,обороти няма.И гори пущината,а и масло иска точно три пъти повече от Щилка. https://www.youtube.com/watch?v=D-nRTJbyGQk Навремето тук се правеха дори картинги с двигатели от Дружба и пърпореха,вървяха,даже състезания успяваха да организират с тях...
Гледал съм такива клипчета, но въпроса е колко ще изкара един такъв двигател поставен на мотофреза и работещ съответно целите по предназначението и?!

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: