Всички въпроси за вилата.
КИМИ - специалист
Като сте такива естети с евроценности, защо не си купите 5 капана и сутрин ги изнасяте извън населеното място и ги пускате животинките. Шанса да се върнат е нулев, паметливи са бълхарниците :-D , може да ги маркирате с лак да видите че няма да се върнат.

Иначе за любителите на спорта едно тричасово дебнене в полутъмна маза с въздушна пушка в ръка не е за изпускане, ако пробиете бидона с виното, даже ще е незабравимо.
briko - специалист
КИМИ написа:
Като сте такива естети с евроценности, защо не си купите 5 капана и сутрин ги изнасяте извън населеното място и ги пускате животинките. Шанса да се върнат е нулев, паметливи са бълхарниците :-D , може да ги маркирате с лак да видите че няма да се върнат.

Иначе за любителите на спорта едно тричасово дебнене в полутъмна маза с въздушна пушка в ръка не е за изпускане, ако пробиете бидона с виното, даже ще е незабравимо.
Защото не живея постоянно на вилата/ бунгалото/ и ако се хване плъх в понеделник ще го открия в събота разложен :-D и ще ухае страхотно.
КИМИ - специалист
Тогава си купи по-голям капан и сложи двойна, тройна доза примамка да яде и за няколко дни опашатко няма да пукне със сигурност.
kuger - майстор
Хич не ми пука за разните хуманитарни методи :evil: Плъха е проводник на много, и гадни болести, според мен няма право да живее, не и в моя имот! Без извинение за това, де ще пиша, днес във външната тоалетна /на двора, нужника/ един ми подскачаше из лай..та. Как да ги долюбвам???
Само отрова, без значение каква е, стига да върши работа!
А тея, дето ги обичат, ми да си ги развъждат в къщи!
gechev - специалист
Плъха е много умно животно, но не може да устои на пушена риба. Пушената риба и отровата трябва да се пипат с ръкавици. Замирише ли на човешко не пипа. Рибата се ползва с черна отрова или капан. Ако са повече плъховете избират най стария и проскубан тип и го пращат първо той да опита. Така, че не можете да разчитате на масов мор. Пушената риба винаги дава резултат. Успех.
КИМИ - специалист
Плъхчо и на шпек салам не може да устои, препоръчвам го за капаните, защото не пада така лесно от куката, както млечните примамки.
Аз моите ги изкарвам с колата извън града и ги пускам, не че са ми приятни и гальовни, но не искам да убивам невменяема животинка. Виж, циганин ако дойде да ме краде- или с меча ще го порежа, или с Глок-а ще го гръмна.
brum - майстор
MamaMy написа:
На този производител имам това първото http://www.pest-x-repel.com/bg/products/PR-220.1/
От 5 години мига в контакта, но не знам дали върши работа. Просто нямам мишки в къщи. :?
Аз пък хванах мишка (може и плъх да беше, че не беше малко) в гаража точно под това устройство. Хич не му попречи да иде до капана и да захапе шпека (устройството беше 50см над капана и насочено буквално към него). Другият капан беше в далечният край на гаража - там още нашественици не са се хващали.
КИМИ - специалист
Тези ел. устройства се тестват на лабораторни мишлета и първоначално може да са ги стресирали,
но те са много адаптивни гадове и свикват,
особено, ако в мазата има чувал брашно, кошниче с орехи/бадеми/лешници...
Аз не виждам как един врачански плъх простак, неразбиращ от електронна музика,
озверял от глад, не е чукал от седмица и 2 не вижда,
та как тоя урод с вид на талибан ще обърне внимание на църкането против мишки от контакта, нЕма начин, нЕма начин.
batence81 - специалист
Пробвайте все пак машинката, дето ми препоръчаха. Тая година не съм имал случай на съсел на тавана, друг е въпроса, че ги има в обшивката при ватата, бяха ме предупредили от пловдивската фирма, че действа, където няма преграда ( в случая има осб като стенна обшивка), вечер лятото малко е дискотека, но нито един не е преръфал и влезнал, дори когато няма хора, а осб-то е тънко. Доволен съм, остава да видя като поотсякох няколко дървета и ако сложа и външно такова устройство, дали няма да се махнат...видях няколко пъти и котка да влиза в двора...
TACHO - специалист
Малко стара тема, ама да споделя как се справих с моите съсели.
Като купих вилата мината година и в нея не беше живяно никога преди това, на тавана имаше цяла рота съсели. Катерици също се навъртаха. Тропаха като коне по тавана. Прочетох някъде (дали не беше и тук във форума), че миризмата на бензин ги дразнела.
Един ден миналото лято напълних резачката до горе с бензин и я оставих на тавана да работи на празен ход докато свърши горивото.
След седмица повторих упражнението и от тогава нямам никакви съсели в къщата.
Преместиха се при съседите :-D

Тема "Има ли електронни у-ва с/у съсели и катерици?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: