• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 78
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Lisko - майстор
Заоблено е трудно ако лентата лежи в същата равнина. Виж ако е перпендикулярна - тогава лесно.
Мислел съм си за лъчеобразна форма (Като тази от картинката дето лети с Вояджър в космоса):
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 001978.jpg
(долу вляво)
estorm - специалист
Това лъчеобразното съм го мислил- в практис има една алуминиева шина дебела и здрава няма да се огъне под тежеста си на метър дори. При мен имаш само едно парче профил което трябва да се скрие с нещо отдолу. Може и дървена табла с произволни форми и нашарена с фрезата.
Или по евтин вариант алуминиев кант за пдч със стени по 4мм даже има инокс
brad4edat - специалист
Само да ти кажа от моя опит с тия ленти, диодните като цяло, че жълтата светлина от тях се губи (поглъща) някак си в пространството! Препоръчвам ти само студено бяли ленти, за да свети наистина силно, но пък светлината е малко "мъртво студена", та може да си комбинираш с малко, ама МАЛКО топлобяли лентички! Да кажеме на 20броя общо ленти, то топлобяли да са ти 3-4, максимум 5! Колкото повече топлобяли ленти имаш в общия необходим брой, толкова по слабо ще ти свети лампата, заради ефекта на поглъщане на топлобялата светлина от околните обекти! Не знам защо се получава така, но е факт!

Аз моята 3014 LED лента я почти привърших. Та за плафоните в новия ми апартамент ще си взема 5630 LED лента.

5630 я дават около 1400-1600Lm, на метър! По ярка е осезаемо от 3014.
Но за мен е важно CRI-75-85, което е най-важното в цялата дандания с LED осветленията, понеже това е тъй важното реално възприемане на околните цветове!

3014 e с CRI 65-80
Само слънцето е с над CRI95 :-D
dtmf - специалист
Следващата ми лампа:
Купих от лидъл лампа за маса понеже има хубава стабилна стойка, и горе тялото е до някаква степен подвижно. В комплекта е енергоспестяваша лум.лампа 20 Вата, но ми дойде слаба и я изкормих и на нейно место сложих 30 Вата светодиод. За радиатор сложих същия от предната ми лампа където беше с 10 Вата светодиод, но сега пареше осезаемо и сложих един вентилатор над радиатора и вече е Ок.
Изображение
Изображение
ludiagsm - специалист
Заиграх се и аз ,благодаря за идеята лента 5630 грец 400волта 1,5 ампера кондензатор 33 микро 400волта http://ludiagsm.snimka.bg/experiment/led-lamp.845119
brad4edat - специалист
Екстра си я навързал, колега!:)
Я дай малко по-подробно инфо за:
-какво помещение осветяваш точно с нея и дали си доволен от количеството светлина. На колко вата обикновена крушка се равнява изработената чудесия, според тебе!?
- цветовете на стените и обектите, които попадат в осветяваното пространство, как ти изглеждат? Естествени ли са!? Или има някакво леко нереално възприятие?
- загрява ли плафона или всичко е нормално с температурите?

Абе всяка допълнителна информация, ще е добре дошла за колегите и темата!
=D> :partyman:
dtmf - специалист
ludiagsm написа:
Заиграх се и аз ,благодаря за идеята лента 5630 грец 400волта 1,5 ампера кондензатор 33 микро 400волта http://ludiagsm.snimka.bg/experiment/led-lamp.845119
Хубаво е станало с равномерно пръснатите светодиоди. При мен имам същата но я ползвам за нощна лампа и съм и напъхал само 6 броя 1 Ватови светодиоди.
--------------

Една идея за равномерно разпръскване на светлината , когато през тялото прозират няколко ярки точки от светодиоди:
Разглобява се счупена матрица от монитор или LCD TV, и вътре в нея има няколко тънки бели плоскости които са идеални за равномерно разпръскване на светлината.
ludiagsm - специалист
brad4edat написа:
Екстра си я навързал, колега!:)
Я дай малко по-подробно инфо за:
-какво помещение осветяваш точно с нея и дали си доволен от количеството светлина. На колко вата обикновена крушка се равнява изработената чудесия, според тебе!?
- цветовете на стените и обектите, които попадат в осветяваното пространство, как ти изглеждат? Естествени ли са!? Или има някакво леко нереално възприятие?
- загрява ли плафона или всичко е нормално с температурите?

Абе всяка допълнителна информация, ще е добре дошла за колегите и темата!
=D> :partyman:

Осветявам коридор в жилището ми. Kato сила на светене мога да го сравня със 100ватова лампа с нажежаема жичка , колкото до цветовете на осветяваните обекти леко нереални ,но предвид ниската консумация на ел. енергия на мен лично ми допада. Не загряват! Още преди година съм вързал и датчик за движение с реле за време и често сменях крушките ,надявам се сега с диодите да издържи много по-дълго.
Tiger - специалист
Да питам хората, които са правили осветление под кухненски шкафове с LED лента - използвали ли сте някакъв профил или директно сте залепили лентата за шкафа?
fox_vt - майстор
Аз ползвах алуминиев профил специално за ленти, тъй като лентата е 5050, и трябва да е залепена на метална повърхност.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 78

Тема "Направи сам LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: