Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
lyubohar - майстор
Ясно.
Намерих един Зануси и може би един АЕГ докарани от Германия.
Ще ходя утре да ги гледам.Били запечатани тръбичките и няма да мога да преценя,колко духа.
Ама като гледам с моя стария как хубаво ми работи аерографа при всички случаи няма да е по зле.
Аерографа ми е закачен директно на изхода.В случая нямам нужда от ресивер.
lov - майстор
Тури поне едно 2 литрово шише от безалкохолно да лови маслото и конденза. Хем ще виждаш какви лайна вървят и колко масло трябва да долееш. А и ще облекчиш режима на компресора.
lyubohar - майстор
Този влагоуловител не върши ли тази работа?
lov - майстор
Той за вършене върши но поне една спирала от медна тръба да му беше сложил от пред. Да може да се охлади въздуха който излиза от компресора. Така влагата ще кондензира и вече филтъра ще си свърши работата.
lyubohar - майстор
Аз го ползвам по 1-2 минути максимум.
Той докато загрее аз съм свършил.
Следващия като го купя ще го направя както казваш
lov - майстор
За толкова късо време не си заслужава наистина. Иначе и аз съм нагласил едно компресорче с фреонова бутилка да си събера мобилен вариант щото чат пат съжалявам че нямам нищо подобно. Ама то при мен всичко трябва да отлежи някоя година за да ме хване музата. Пък и в гаража имам монтирани два. Единия пластинчат а другия бутален вързани последователно. Кеф ти голям дебит и средно налягане кеф ти високо. Та вятър на воля само да има кой да работи.
doctor - специалист
Приятелю lyubohar, малко встрани от конкретната тема, но ще споделиш ли /евентуално и с някоя снимчица/ какъв аерограф захранваш и за какви цели го ползваш? Ако вече някога си писал по темата, прощавай, но прати поне линк. Ако въпросното устройство е Направи си сам , моля те сподели.
Поздрави!
koveslav - майстор
Аз ползвам от 5-6 години компресор от хладилна витрина, с 24 куб.см. обем на цилиндъра е и с него зареждам 25л бутилка за въздух.Изхвърлих мотора и компресорната глава на един изпушил купешки компресор и сложих на стойката му този.Работи си перфектно,пресостата е регулиран на 8 atm.Боядисвам дребни детайли,даже от време на време за по няколко гайки и гайковерта включвам в него. Проблема при хладилните компресори е,че нямат сегменти на буталата и заедно с въздуха изпомпват доста масло.Трябва редовно да им се долива масло,а също така да се точи редовно конденза(който представлява пресечено масло) от бутилката за въздух.Остане ли с малко масло в корпуса си,много по-бързо загрява и естествено има опастност и да затегне.Иначе относно налягането-мисля че в хладилните инсталации тези компресори трябва да вдигат до 20-22 atm.,така че колкото и да са износени,пак са способни да гръмнат всяка нормална бутилка за въздух.
lyubohar - майстор
doctor написа:
Приятелю lyubohar, малко встрани от конкретната тема, но ще споделиш ли /евентуално и с някоя снимчица/ какъв аерограф захранваш и за какви цели го ползваш? Ако вече някога си писал по темата, прощавай, но прати поне линк. Ако въпросното устройство е Направи си сам , моля те сподели.
Поздрави!

Aми ползвам руски аерограф.
Изображение

Този ми е стар,който не го ползвам и е за резервни части.
Лакирвам с лак за музикални инструменти.
Горе долу като шеллак.
lyubohar - майстор
Наложи се да съживя темата,защото се яви пак проблем с компресор от хладилник.
Колега от форума имаше добрината да ми подари един.
Оказа се,че не работи коректно.
При първоначално пускане тръгва.
Спирам и пак включвам,ама не тръгва.
Лампите примигват.
След няколко минути пак включвам и тръгва.
Така постоянно.
Мислех,че е от пусковото реле,но не е.
То малко загрява.
Освен това малко пръска масло от изходната тръба.
Може би като се е лашкал по Еконта да е причината.
И ако се наложи да се долива масло през запушената ли тръба трябва?
Ако се стигне до там де.

Изображение

Тема "Компресор за хладилник." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: