Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
bou81 - специалист
Здравейте, купих пвц профили за дограма профилинк и намерих кой да ми ги залепи. Та въпроса ми е на колко градуса се лепят и за нолно време.
stiv1961 - майстор
С какво ще ги лепите? Има си специална машина( лепачка), която е настроена на нужните градуси и време. Иначе температурата е около 250 градуса, машината нагрява профилите около 20 секунди и след това ги притиска един към друг и ги държи така още около 20 секунди.

Прикачен файл

6e65a633e0.JPG
6e65a633e0.JPG (31.87 KиБ) Видяна 2470 пъти
bou81 - специалист
Да знам че с такава машина се лепят, но не знам на колко градуса. Аз работя в фирма за дограма и при нас работим вайс профил и Рехау. Вайса го лепим на 226 градуса а рехауто на 231 градуса за 30 секунди.
MASTER - специалист
:? :? :shock:

Че то 5 градуса е почти нормалния толеранс на контролера за включване/изключване на нагревателя :-D

Вие с някаква машина от НАСА ли успявате да ги прецепите тези градуси.

Някой може ли да каже колко е нормалната грешка на термодатчика, защото си мисля, че и тя се върти около 1-2%

Сега остана да питаш и при какво налягане се притискат тези профили на профилинк. :)

Лепи си профилите по най нормалния начин и не го мисли чак толкова.
Лепни за проба едно ъгълче, ако при заварката се изгубят около 3мм - значи всичко е наред. Това е стандартния начин за проба. Ако искаш да изпаднеш в пунктуалност - след това притисни с преса залепения ъгъл - ако се счупи покрай заварката, а не през самата заварка, може да си още по спокоен :-D

Ако обаче искаш наистина полезен съвет - темперирай си малко профилите преди да се лепят.
Защото в момента си е доста студено, и по голям проблем ще е ако се опиташ да лепиш профили изстинали до 3-4 градуса, отколкото да се чудиш дали два градуса или две секунди нагоре надолу в процеса ще окажат някакво голямо влияние.

Масово в България това не се прави - цеховете винаги почти никога не се отопляват както трябва, а складовете за профилите - изобщо. Силно желателно е в производствените помещения да се поддържа температура от около 20 градуса, и профилите да се обработвт когато достигнат тази температура. Само че това би коствало доста средства и се пропуска. Печка на дърва от типа варел с комин в единия ъгъл на помещението няма как да свърши работа.

Собствената температура на профилите през лятото и зимата може да се различава с повече от 30 градуса, и съответно ако се лепят на един и същи режим, е логично да не се получава напълно един и същ резултат. :wink:
martobas - специалист
Защо не си я поръча някъде на ишлиме? В случаи ще ти излезе даже и по евтино. Защо? Защото при ишлемето се прави разкрой, тоест вкарват се размерите на всички врати и прозорци и програма ги разкроява така, че не остава никакъв излишък. Във твоя случай, това което ще остане, след рязане, е за твоя сметка.
Другото важно нещо е, когато режеш касата добавяш към крайния размер по 6 мм. за лепене на всяко парче профил (стандартно лепачките отнемат, при лепене, по 6 мм.)
bou81 написа:
...купих пвц профили за дограма профилинк и намерих кой да ми ги залепи. Та въпроса ми е на колко градуса се лепят и за нолно време.
След като има кой да ти залепи дограмата, той трябва да ги знае тези неща.

Тема "Питане за профилинк" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: