Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
eff - напреднал
Здравейте,можели някой от вас да ми каже този Ел.двигател на снимката ще работили на 220 волта и ще станели за дърводелски струг. Благодаря ви предварително за помоща

Прикачен файл

snimka.jpg
agro - специалист
Мотора е за трифазен ток.
Чираче - майстор
Ще стане за 220V. Но ще му трябват два кондензатора, и свързване по специална схема. Но мощността му вече няма да е 1,1 кW, а доста по-малко.
gniav - напреднал
Може да стане. първо трябва да го направида работи на 220 и после да му намериш редуктор за да увеличиш оборотите. С трапецовиден ремък и шайби ще стане най лесно.
Junak - майстор
gniav написа:
Може да стане. първо трябва да го направида работи на 220 и после да му намериш редуктор за да увеличиш оборотите. С трапецовиден ремък и шайби ще стане най лесно.
И що ще му е редуктор :?
shotik - майстор
Аз да помогна със схеми
Прикачен файл:
tablo-zvezda-triagalnik.jpg
tablo-zvezda-triagalnik.jpg (92.81 KиБ) Видяна 3318 пъти

А за оборотите ,дори и тези ,които са написани на табелката са добри, в клипове с бормашина ,ползвана за струг ,някои са с по - ниски обороти от колкото на този двигател .Да не сравняваме онзи от клипа ,който задвижваше дървото с лък и връв.
gniav - напреднал
Junak написа:
gniav написа:
И що ще му е редуктор :?
Ще увеличи оборотите, с което ще постигне по добро обработване.
ето и това viewtopic.php?t=19363
gniav - напреднал
[quote="shotik"]Аз да помогна със схеми
Прикачен файл:

Схемата звезда не е правилна, или поне е подвеждаща. Така погледнато излиза че трите фази в горния край са вързани на късо, което води до знаете какво. При свързване звезда вторите краища на намотките се окъсяват, но не и фазите. Кабелите не трябва да са там. Евентуално ако искаш да подадеш "0" там, но е безсмислено пък и защо с 3 отделни кабела. При свързването, редуването на фазите определя и посоката на въртене на двигателя.
shotik - майстор
gniav написа:
shotik написа:
Аз да помогна със схеми
Прикачен файл:

Схемата звезда не е правилна, или поне е подвеждаща. Така погледнато излиза че трите фази в горния край са вързани на късо, което води до знаете какво. При свързване звезда вторите краища на намотките се окъсяват, но не и фазите. Кабелите не трябва да са там. Евентуално ако искаш да подадеш "0" там, но е безсмислено пък и защо с 3 отделни кабела. При свързването, редуването на фазите определя и посоката на въртене на двигателя.
Ако е грешно и сте 100 % сигурни , пишете и докато може да се редактира от мен ,да го премахна ,ако остане ,ще го прави модератор.
eff - напреднал
Ел.двигателя е асинхронен това имали някакво значени ?

Тема "Ел.двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: