Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
drastar написа:
Теб те знаем, че търсиш най-евтиното и най-качественото : Защо не уточниш, това за оранжевият палец, в заглавието на темата ? Хем нямяш пари за абб, сименс, еатон ...., ма ги сравняваш с шнайдер :? и то, най-калпавите, и после " Шнайдер манията по нашите земи?! "
Нищо подобно. Има с оранжев палец и с черен палец, все правени уж в България. Най-масово продаваните са с оранжевият палец. Проблемът е, че е трудно да намериш място с избор и се чудя щом "оранжевите" Шнайдери са калпави почти като Чинт, с какво са спечелили и заслужили такава позиция, че на повечето места няма избор, освен Швайзерите. Аз лично си сложих "оранжеви" Шнайдери - те най-лесно се намират, ама на входа съм си оставил стопяемата вложка и нямам намерение да я махам.
Lisko - майстор
Според едно приятелче който е в електричарския бизнес в България, пробивът на Шнайдер се дължи до голяма степен на това, че първи са превели целите си каталози на български. Склонен съм да вярвам, че има и други причини, но и тази не е маловажна.
drastar - специалист
Lisko написа:
Според едно приятелче който е в електричарския бизнес в България, пробивът на Шнайдер се дължи до голяма степен на това, че първи са превели целите си каталози на български.
Това е добър аргумент. Кото дабавите безплатните програми, като Екодал и http://hto.power.schneider-electric.com ... BelgiumNfc , няма нищо чудно, че са завладяли пазара. В Белгия, постоянно организират :? как е на бг :? , а бе, техен специалист обеснява за 1,2 часа новостите, примерни монтожи и ........
Pooh - майстор
drastar написа:
В Белгия, постоянно организират :? как е на бг :? , а бе, техен специалист обеснява за 1,2 часа новостите, примерни монтожи и ........
Презентация
Представяне

... Тцтцтц ... първото нещо, което правел българина зад граница, било да забрави езика си ... До скоро го мислех за измислица :?
boilermania99 - помощник
Аз като купувах контактор за автоматиката за бойлера, поогледах се, почетох, и в този форум намерих съвет, че АББ са по-добри от Шнайдер. Тъй де, любител съм, не ги слагам всеки ден тия контактори, и затова чета по форумите за мнения. И ся, отивам в магазина и между мен и продавача такъв диалог:
Аз: Искам контактор, и май предпочитам да е АББ.
Той: Нямаме АББ, имаме Шнайдер.
Аз: Ми що така, казват че АББ били върха
Той: Да ти кажа, имахме АББ, но доста ги връщаха с дефекти и сега само Шнайдер поръчваме.

Отчитам, че може и друга да е причината - примерно Шнайдер да правят по- добри търговски отстъпки и т.н. Но, предавам диалога така както беше.
Вероятно само човек, монтирал поне по 500 броя от едната и другата марка, и водил си добре статистика ще може да каже къде е истината.
Avas_co - майстор
Имам информация от първа ръка за производството на предпазители и ДТЗ-та на АВВ в България и отзивите не са от най-ласкавите.
Имам табла с контактори на Чинт, които сервизирам от няколко години и не съм имал никакви ядове.
В момента това, което монтирам е с контактори на Шнайдер и понякога откачам от това колко са им калпави групите с помощни контакти.Закрепването им към тялото на контактора е пълен позор и като се разшава групата става чудо.
Та совите, може и да не са това, което са.
chano3891 - специалист
В завода на АББ-Петрич предпазителите само се зглобяват а частите от къде идват съм питал инженера и ми е казвал няма значение откъде са важното е че са качествени.
valentino76bs - майстор
Мисля си тука и разсъждавам :),като всяко нещо така и за предпазителите мита се предава от уста на уста кой знае и не знае изказва някакво мнение и се трупат легенди.Та кой ко казал мен въобще не ме интересува ,осланям се единствено и изцяло на моя опит и на хора който познавам там кой чул не видял и си измислил нещо дет хал хабер си няма и през живота си не е свързал един предпазител и само на теория ги блещи ми е все тая.Присъствал съм на десетки пожари причинени от ел. причини и причината не са били калпави предпазители ето една снимка на оранжевия шнайдер .Може би е кофти предпазител а :) нееее причината е другаде.... Мога да кажа само и съответно да дам мнение по отделните детайли на монтиране и от частност на сработването им на някой.По монтирането на шнайдерсите предпазители назад във времето като се върна им са толкова калпави закопчалките ,че няма такъв шнайдер който след време да се опитвам да го разкопчея и да не му се счупят закопчалките.Ел марк пък болтовете им са скапани и като цяло изработката.Сименс са страхотна изработка,оригинала.Други пък като ги стягам се разтварят,значи ей това е информация която мога да споделя.Не мога да кажа тоз не е хубав щото не е изключил и т.н. нали говорим за нормалните предпазители не за някви идиотщини/реплики/.
Прикачен файл:
IMG0035A.jpg
Avas_co - майстор
chano3891 написа:
В завода на АББ-Петрич предпазителите само се зглобяват а частите от къде идват съм питал инженера и ми е казвал няма значение откъде са важното е че са качествени.
Аз имам инфо какви ги дялат в завода до Пловдив(до Раковски ) и ...
Chefo77 - майстор
Така и така се отплеснахте по други марки, споделете нещо хубаво за Hager. Че всичко в таблото ми (без един 6 апмеров Шнайдер - за осветлението) е на тази фирма, включително и ДТЗ. :? С големи букви пише: Made in France.

Тема "Шнайдер манията по нашите земи?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: