• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
bigdragon - майстор
kr1100 написа:
@bigdragon - как се изправя това чудо ? Борих се с него докато го закопая, но отвесно право в кланеца ?? - скоби ли?
При мен ползвах свински опашки през метър за веригата на помпата.

Моят кладенец пролет се пълни 12 метра, а лятото държи 5 метра. по тази причина съм с потопяема помпа...
kopaiko - специалист
Кладенеца е копан август тази година и нямам още идея какво ще се случи за напред.Проблема е в това че глинестия слой в който е водата е около 1 метър дебел,нагоре и надоло само пясък.Просто няма къде да се задържи водата дори и да дойде повече.Затова искам смукателя да е максимално близо до дъното.Мисля да взема помпа wasserkonig wkx3000 румънско производство по германски патент.На хидрофора ми е такава марка и работи добре за сега.
kr1100 - майстор
@ kopaiko В кой район ти е кладенеца? Недей разчита на описаното с пясъка.
При мен няма глинест слой -от 1,5/7 м надолу само едър речен пясък и баластра, до 8,5м дълбиочина.Отдолу пясък , но съм стигнал езеро / 3 помпи - 1бр 1" и 2 1,5" н можаха да се справят с водата , за да се удълбочи кладенеца. Както е на пясък в края на зимата началото на пролетта според годината и валежите нивото се вдига като най-ниското е било 4,5м от дъното , а най-високото 2010 г на 1м от нивото на почвата. На съседите ми пък на 20-30 м от мен в глинест слой кладенците преливаха колкото и да звучи невероятно.
Последна промяна от kr1100(стар) на чет дек 11, 2014 3:05 pm, променено общо 1 път.
kopaiko - специалист
Кладенеца е на крушките (след боровец),около мен няма по дълбоки кладенци от 9м.и навсякъде водата е слаба и водния стълб е приблизително същия.Като копахме кладенеца преминаха глинестия слой и излезе пак пясък ,оставихме едно денонощие да видим дали ще се събере вода но водата изчезваше в пясъка.После заровиха дупката и копахме на друго място като накрая довършиха на ръка.
kr1100 - майстор
kopaiko там е зле с водата.
  • 1
  • 2

Тема "Помпа за кладенец." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: