Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
maddoktor - специалист
Айде да ми е честита новата поялна станция .
:)
nikolovvd - майстор
Честито!
Ето какво си подарих за Никулден срещу 40 лв. (25+15)

Прикачен файл

P1.jpg
P1.jpg (16.03 KиБ) Видяна 2492 пъти

Прикачен файл

P2.jpg
P2.jpg (15.8 KиБ) Видяна 2492 пъти
chano3891 - специалист
айде честито и на двамата.
thinkpad - майстор
ZD-то е абсолютно дърво, но е желязно. Нагревателите са по има-няма 2лв. Перфектен е за непретенциозни работи. Вторият поялник обаче с врътката за регулиране не бих си го купил. По 40-50лв сега има станцийки "CT" с термодвойка. И са що-годе стабилни. Отгоре на всичкото са галванично разделени от мрежата.
maddoktor - специалист
Колега - от казаното от теб - се оказва че моят избор на контролер = който се захранва с 24 волтов трансформатор - е супер .
Остана ми само да си сглобя тези дни дисплей който да ми показва на предният панел на металната кутия - каква температура .
Е аз си познавам от мигането на led в ляво на панела .
И за още почти 6 лв ще имам и индикатор .
nikolovvd - майстор
thinkpad написа:
ZD-то е абсолютно дърво, но е желязно. Нагревателите са по има-няма 2лв. Перфектен е за непретенциозни работи. Вторият поялник обаче с врътката за регулиране не бих си го купил.
Това са поялници, който се ползват в гаража. От "втория" имам от 4-5 години и още работи, но не мога да го намеря след преместването. А от 1987 година работя с Велер и Хако.
maddoktor - специалист
Съгласен съм с теб - хубаво е човек да има няколко вида поялници .
Някакъв който не е скъп и да му стане нещо да не се ядосва - за груби работи . Случвало ми се е да използвам преобразувател на ръжда , аспирин , ( глицерин + нишадър ) . Но човката се прецаква .
Или да оформям отвори на пластмасова кутия .

Аз имам и 1 - 100 ватов за големи площи . С него става много хубаво - калайдисване на пистите .

Днеска се бях наканил да правя платки за дигиталният термометър - но изскочиха други ангажименти .
miroton - майстор
thinkpad написа:
ZD-то е абсолютно дърво, но е желязно. Нагревателите са по има-няма 2лв. Перфектен е за непретенциозни работи. Вторият поялник обаче с врътката за регулиране не бих си го купил. По 40-50лв сега има станцийки "CT" с термодвойка. И са що-годе стабилни. Отгоре на всичкото са галванично разделени от мрежата.
Я кажи къде отива 3 та жица на щепсела?

жълто зелена
maddoktor - специалист
Предполагам - металната част на поялника където е и човката .

Да видим дали съм познал :)
thinkpad - майстор
miroton написа:
Я кажи къде отива 3 та жица на щепсела?жълто зелена
Третата жица е заземяване. Има директна връзка между металният корпус на поялника и заземителните пластини на контакта. Разбирам какво намекваш - какво би станало, ако има зануляване и отпадне нулев проводник? Прав си. Въпросът е, че това са форсмажорни обстоятелства и в белите страни заземяването е заземяване действително. Обаче най-лесният начин е от там да си дръпнеш "Земя", за да може да обираш потенциала на поялника. Защото знаеш какво е индукция. И как в противен случай поялникът "светва", като допреш "фазоуказател", по-известен като "фазомер" върху него.

Тема "проект за поялна станция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: