• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dobrev - специалист
Заседнах при намирането на разширитерен съд 50-60 литра за отворена система с подходящи размери :?
шоп - майстор
Ако не можеш да си го направиш сам си го поръчай. Във всяка работилница със абкант и гилотина ще ти го отрежат и свият по твой размер от 3 мм ламарина да кажем. Заварваш муфа или нипел за захранване, тръбичка за преливник и ако се вижда му правиш нивомер. Грундираш и готово.
dobrev - специалист
Развитие по буфера 750 литра. Разширителен съд 50 литра. Първа проба на бойлера, като буфер, без да е поставена изолацията. Следваща стъпка - стаен седмичен термостат, управляващ помпата на радиаторния кръг.

Прикачен файл

РС 50 литра.JPG

Прикачен файл

Буфер1.JPG

Прикачен файл

Буфер2.JPG
filmatoplo - майстор
Браво,оня ден запалих един котел 116 клв има буфер 500 литра, няма место за по голям, та ефекта е поеазителен, целия се зарежда на 80 гр.а подаваната температура към радиаторите 65 гр.
шоп - майстор
dobrev,
в горната част на буфера имате въздух. Помислете да монтирате обезвъздушителя на фланеца най-отгоре.
dobrev - специалист
В горния капак е монтирана анодната защита и няма отвор, който може да се ползва за обезвъздушаване. Капакът, както и целия съд отвътре, е емайлиран и не ми се иска да пробивам допълнителни отвори. Монтираният обезвъздушител на горната тръба, по първи наблюдения, върши достатъчна работа.
шоп - майстор
Ваше е решението. Анодна защита, която не е 100% под вода не работи на 100%. Границата вода-въздух е най-силно подложена на корозия. В случая не ползвате и пълният обем на буфера.

Аз лично не бих рискувал след 3-4 години да изхвърля буфера, който има голяма вероятност на протече.
Лично бих направил резба 1/2 за обезвъздушител на фланеца и ако някога той (фланеца) протече бих го заменил с неръждаем.

Успехи!
filmatoplo - майстор
Не знам тук дали е така но на моя буфер горната тръба влиза също по надолу но вътре закривява нагоре, товст смуче от най горе.
kalin72 - майстор
Бойлера е Будерус, така че не мисля, че е направен компромис с качественото изпълнение :)
Филма е прав.
dobrev - специалист
С изолация. Истински красавец!

Прикачен файл

с изолация.JPG
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "По голям буфер или пелетна горелка?" | Включи се в дискусията: