• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Tiger - специалист
Никъде не мога да намеря щуцер за комбинирана газова перчка ханса. Трябва да е 1/2 цол, за 10мм маркуч. Единственото най-близко, което намерих беше с обратна резба, на тази която ми трябва. Някакви идеи за магазин в София, където мога да намеря търсената връзка. Обиколих познатите ми :butthead: железарии, някои хипермаркети и магазин за газови работи.
Връзката на печката изглежда така:

Линк
lov - майстор
От където си взел печката там си дири и това което търсиш. В комплекта ти към тая печка освен този щуцер който търсиш трябва да има и комплект дюзи. Защото в следващото си търсене пак за тази печка ще е сигурно къде да намеря дюзи за пропан бутан. Някой си е спестил да ти ги даде освен ако не си ги изгубил. Това което търсиш си е стандартен възел и в много от моделите газови уреди се ползва.
Tiger - специалист
Дюзи имам, но щуцер не. Съмнявам се в този магазин да имат - че те и кабел нямаха.
Да кажеш някой магазин, където има такива газови работи?
lov - майстор
Всички печки се продават без кабел поради това че връзването им трябва да стане от специалист. За София не мога да ти кажа къде. По лесно е да видиш в някой сервиз дето се разправят с газови уреди. Не че и стругар не може да ти го направи но ще ти излезе скъпо.
А щуцер трябва да има в комплектацията със сигурност. Някой го е приватизирал така че отиди там и настоявай да ти измислят от някъде. Когато печката се монтира на природна газ той не се монтира и е излишен.
Tiger - специалист
Намерих щуцер в един магазин за авто-газови уредби.

Да попитам, т.к. спомена за дюзите - как да разбера кои дюзи за какво са? Използвам бутилка с газ.
Пуснах газовия котлон така както дойде - т.е. нищо не съм сменял. При положение на врътката за регулиране на най-слабо котлона гори сравнително силно, т.к. ако ти трябва слаб огън няма начин. Може ли да се регулира по някакъв начин изпускането на газта?
lov - майстор
Дюзите които са за пропана са с по малък отвор. Погледни другите които каза че ги имаш и ги сравни на око. различават се съществено.По принцип така идват монтирани с тях ама погледни дали на другите нямаш някакво етикетче. Но ако не пуши на максимално значи си ги уцелил. Регулировка би трябвало да има и в повечето случаи е като се извади врътката и там има винт за допълнителна настройка. Регулира се малко на око за минималния пламък щото пък като намалиш много и максимума почва да се губи. Разрови се из нета за някакво описание как става или поне да видиш на някоя картинка. На различните модели имат малки разлики но е що годе еднакво и ще се оправиш.
krasi92 - майстор
дали не трябва редуциране на налягането.Най вероятно в опътването пише но обикновенно то се чете след като стане белята.
Tiger - специалист
krasi92 написа:
дали не трябва редуциране на налягането.Най вероятно в опътването пише но обикновенно то се чете след като стане белята.
Какво ще рече това?

lov, прочетох мнението ти, ще проверя, просто още не съм стигнал до там и затова не съм писал.
lov - майстор
krasi92 написа:
А ми то на това дето повечето му викат клапан на бутилката за какъв чеп е там.
Това е редуцир вентил и точно за това се слага. Много моля ако не сте компетентен с нещо да не давате съвети дори и с четене на упътвания.
krasi92 - майстор
Те 2 килограмовите всичке са с клапан.Човека не пише нища за бутилката.Мисля че не е редно като си купиш печката да и човъркаш по копчетата да ги настройваш.Дюзите си имат номерца.Най малкият номер на най малкият котлон.На око работят само Трънските маистори.
  • 1
  • 2

Тема "Щуцер за газова връзка към комбинирана печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: