Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Junak - майстор
Чак пък и на бой :?
Нали затова е спора, да се роди истината :)
shotik - майстор
gniav написа:
mika написа:
Прикачен файл:
tablo-zvezda-triagalnik (1).jpg
Така добре ли е?
Да така е добре. Объркването ми идва от това, че приемам жълтите (кабелите които се виждат) проводици за захранващи, а те са краищата на намотките.
В този случай сте прави. :prayer:

Ето какво съм написал по - горе:

gniav написа:
Знам, че не знаеш всичките 6 извода към кои фази да ги свържеш( за показаната схема звезда). Но нека хората не я ползват за мостра.
ПП. Горните 3 кабела са излишни. За това е цялото бърборене и ако някой ми каже на кои фази се сварзват го черпя една 5 годишна отлежала.

Не са излишни кабелите,това са изводи на намотките и това е клемното табло на електромотора ,а кабелите за входящото напрежение не са дадени !
Кабелите от мрежата допълнително се закачат към клемите по установен ред в зависимост от начина на работа-звезда или триъгълник .

Дали ракията не е за мен ,колкото и нескромно да звучи ?
lecki - специалист
Абе ракията оправихте но на питащия кой ще му отговори?
Първо тези обороти не са ли малки за стругчето - 1500об/мин ?
Ако не са малки, Свързва се мотора в триъгълник (220В) на например L1 - L2
се подава напрежение - 220В, а вместо L3 се подава през кондензатор
от L1 или L2 (сменя се посоката на въртене).
Някой колега ако има формулата за смятане на кондензатора
да я пусне.
Мисля 50-70 микрофарада на 450В променливо ще са достатъчни.
:partyman:
П. Петков - специалист
От книгата на Ганчо Божилов и Манчо Дойчинов - "Електрически машини с малка мощност":
Прикачен файл:
Picture 243.jpg
Picture 243.jpg (53.8 KиБ) Видяна 1861 пъти
Прикачен файл:
Picture 241.jpg
Picture 241.jpg (47.78 KиБ) Видяна 1861 пъти

Прикачен файл

Picture 242.jpg
Picture 242.jpg (48.08 KиБ) Видяна 1861 пъти

Прикачен файл

Picture 241.jpg
Picture 241.jpg (47.78 KиБ) Видяна 1861 пъти
shotik - майстор
[quote="lecki"]Абе ракията оправихте но на питащия кой ще му отговори?
Първо тези обороти не са ли малки за стругчето - 1500об/мин

Как да не му е отговорено,виж ми първия отговор със снимките на свързване и прочети под тях .
gniav - напреднал
Сигурно не му е тук мястото , но кой искаше 5 годишна ракия? Да пращам по еконт или на място? :drinkers:
shotik - майстор
gniav написа:
Сигурно не му е тук мястото , но кой искаше 5 годишна ракия? Да пращам по еконт или на място? :drinkers:

Ти ще прецениш по написаното и ще се свържеш с този , който прецениш ,че е отговорил най - добре и правилно и ще му напишеш едно съобщение да се разберете.
bulhomes2 - майстор
Аз не видях някой да е искал. Ти каза, че обещаваш ракии за нещо. От правна гледна точка не е ясно количеството, както и не е ясно дали е за първия, който те убеди, или за всички, които се опитват или са се опитвали да ти покажат заблудеността ти.

Мен ме изключи от мерклаиите за награда! Последното автоматично и нарочно отпада, ако се случи да се видим на форумна сбирка :partyman:
kendal - специалист
И какво сега някой да се похвали че е пил ракия .
gniav - напреднал
Ако сте свързвали големи двигатели с комутации от звезда в триъгълник, ще разберете от къде идва объркването ми, но това си е мой проблем. Ракията е за шотик и петков. От софия съм да ми пишат как искат да я получат. 0,5 л. :)

Тема "Ел.двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: