• 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
Шансът е минимален, но все пак да попитам: Някой работи ли успешно в режим Suspend - High Power със слънчогледови пелети?
Под успешно разбирам поне няколко дни/седмици. При мен работи както трябва месец, но после взе да гасне ( Flame Loss ) и от тогава все не мога да го настроя да работи устойчиво! :x
filmatoplo - майстор
Пламък дефакто има ли, почисти всяка дупчица на камерата, фотоклетката. мръдни дозата, цикъла,въздуха
maistora1965 - специалист
При мене работи вече около 15 дни но забелязах че според външната температура променям времето на изчакване.В началото беше около 7 мин. но сега като започна да застудява го намалих на 4мин. предполагам че заради по студеното време се е увеличила тягата на комина и гори по бързо пелетите.При мен на съспенд не работи вентилатора но ми направи впечатление че прави нещо като шапка на горелката от пепел не и пречи на работата но мен ме дразни като потледна в котела и се е натрупала пепел върху горелката.Затова както Lazar посъветва ще опитвам да я накарам да модулира само не знам разхода дали ще си остане същият.Утре ще направя едно кратко клипче да се види на живо.И отвори капачето отпред на горелката направи ми впечатление че когато работи повече в съспенд се трупа повече пепел.
Последна промяна от maistora1965 на пон дек 08, 2014 9:11 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Получавам .сведения че така се получава нагар и към малкия шнек и той затяга.
Да даа имаш право но понеже аз я чистя всяка неделя и не е толкова фатално но при по продължителна експлоатация вероятно ще е проблем.А и да попитам има ли някой представа ако увелича въздуха дали ще намалее пепелът или пепелта си е пепел става въпрос за слънчоглед. Lazar ще излезе много прав.
filmatoplo - майстор
Ако ти ми кажеш защо се образува шлака.
alex_serviz - специалист
filmatoplo написа:
Пламък дефакто има ли, почисти всяка дупчица на камерата, фотоклетката. мръдни дозата, цикъла,въздуха
В този вариант на Suspend-а дозата е такава, каквато е на 3-та ст., въздуха - и той от там. Ти можеш да влияеш само на въздуха и цикъла ( в минути ) на изчакването.
Значи през зададения цикъл на изчакване работи със зададения въздух ( или 0% ). След като изтече изчакването пуска една доза като за 3-та ст. и се опитва да разпали огъня с вентилатор пак като за 3-та ст. При мен от начало си работи както трябва и по някое време не регистрира достатъчен пламък ( Flame Loss ) и съответно гасне.
Вчера чистих горелката, с въздуха и цикъла на изчакването си играх всякак ( последно го бях оставил и на 2 мин. ) и все не успявам да го задържа за дълго. Интересното на този Suspend е, че не е ограничен във времето. Т.е. при успешна работа с него горелката не гасне никога. При варианта на Suspend - BMG, примерно времето е max 180 мин., което за изчакването през нощта ми е малко.
alex_serviz - специалист
Повечко шлака/нагар се образува според мен при слънчогледовите пелети, поради това, че те са по-мазни. Имам конкретни наблюдения миналата зима при работа със слънчогледови и "дървени" пелети.
filmatoplo написа:
Ако ти ми кажеш защо се образува шлака.
Аха предполагам въздухът но ми се ще по някакъв начин да го изгаря а не да го набива в комина а някои пробвал ли е да измеша слънчогледовите с малко дървесни дали ще намалее образуването на шлаката :?
lusynik - специалист
Към Алекс.При мен работи в споменатия режим,като до момента нямам забележки.Пелетите са слънчогледови 9.5 мм. :razz: !Паузата е 7 мин.Ако имаш въпроси - на лични.
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: