• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
bulhomes2 - майстор
По ме съмнява, че ще е доста доволен служителя. Кокото повече си построил - толкова по-доволен. Моите строители чакаха на полусъдинител докато не взех черно на бяло заветното разрешение. Може и не общинския служител да те прекара. Ако някой подаде сигнал, че си построил нещо, а все още нямаш издадено разрешение са длъжни да те глобят.
Фитилчо - майстор
Иска ми се да избистрим темата: Плътна вата vs НЕ плътна вата

Едни ми казват заслужава си плътната, дгуги ми казват няма смисъл....

ПО разбиращите са на ход моля, че аз се обърках. :?:

Разликата в парата НЕ е малка и ми се иска да съм наясно какви са предимствата и недостатъците, заслуъжава ли си, не си ли заслужава и тнт.... преди да набухам тройно повече пара :?
Последна промяна от Фитилчо на ср дек 10, 2014 1:50 pm, променено общо 1 път.
Tsilkov - майстор
Фитилчо написа:
Манщони за къде имаш предвид да има? Над керемидите ли, под винтовете?
Над пародифузното подкеремидно фолио. Маншон от този тип Изображение
Фитилчо написа:
Влизаш в сайответе на URSA, Knauf insulation, Isover и гледаш модели за скатни покриви. Обикнвоенно е по-скоро от "неплътната" защото тежи 15-50 kg/m3 независимо каменна или стъклена. Естествено не стават най-рехавите варианти от под 12 kg/m3 - при тях дори ламбдата е слаба над 0,04-0,045.
Плътната не че е лоша ама цената и ходи към 200 лв/m3 спрямо 40-60 лв./m3 спрямо покривните и освен да ти тежи друго май друга разлика няма да видиш. Смисъла на плътната е да се слага на фасади или на покриви по котио ходиш.
Последна промяна от Tsilkov на ср дек 10, 2014 1:55 pm, променено общо 2 пъти.
Фитилчо - майстор
За какво ми е това нещо, ще имам 6 см кухина над фолиото и ватата , под двойната скара за да е дишащ покрива :?:
Tsilkov - майстор
Фитилчо написа:
За какво ми е това нещо, ще имам 6 см кухина над фолиото и ватата , под двойната скара за да е дишащ покрива :?:
Аспиратор няма ли да имаш? Отдушник на канализацията няма ли да ти е на покрива(може и на фасада ама не знам дали ще те кефи)?
Фитилчо - майстор
Имам аспиратор 1000 кубика, вентилация от ресторант 2000 кубика със скорости, ще имам шевна тръба с решетки на нея през цялата сграда . По натам ще има и рекуператор също.

Ще ги изведа в комшията :lol: с една тръбица :lol: у лево :lol: и после нагоре :lol:
Tsilkov - майстор
Ако с нищо няма да дупчиш покрива тогава няма да са ти необходими маншони понеже подпокривното ти фолио ще е непрекъснато.
prascho - майстор
Фитилчо, съчувствам ти искрено. Аз си мислех, че сме единствените попаднали на съсед - говедо. Явно има и други потърпевши. От въпросната частична регулация/изменение и ние пострадахме. При нас бе откъм двама съседа. Взимаме от единия и даваме на втория. С единия уж изчистихме нещата. Платихме му мястото /8м2/, но той с години не ни допусна до новия имот. Заведохме дело, което се точи с години. На първа инстанция спечелено, но в началото на годината с някакво изменение в закона, се оказа, че губим делото. И така.... Добре, че поне направихме частично изменение инициирано от нас към втория съсед и успяхме да си запазим мястото към него. Абе България....не ми се говори :cry: .
Фитилчо - майстор
Никакво прекъсване на фолиото освен с велуксите, те ще са закачени на черна каса :)
Фолиото с такер и хванато от скарата :-D

Това ми е важно моля.... всяко мнерние обосновано е добре дощло, да го обсъдим и разнищим най накрая :)
Фитилчо написа:
Иска ми се да избистрим темата: Плътна вата vs НЕ плътна вата

Едни ми казват заслужава си плътната, дгуги ми казват няма смисъл....

Разликата в парата НЕ е малка и ми се иска да съм наясно какви са предимствата и недостатъците, заслуъжава ли си, не си ли заслужава и тнт.... преди да набухам тройно повече пара :?
Фитилчо - майстор
prascho написа:
Фитилчо, съчувствам ти искрено. Аз си мислех, че сме единствените попаднали на съсед - говедо. .
Прас, братле .... този ми поиска 50 лева фиктивно вписани в сделката за нотариуса при отдаването на право на строеж, това след като платих 1000 лева нотариус без нищо, е така... + 4 бързи данъчни оценки и още ненасикво само за тая седелка :|
Вика... абе ти кога ше ми дадеш 50-те лева от сделката :shock: :shock: :shock:
Бях на косъм да му разбия мазната физиономия , слава богу се сдържах, че съм на последен подпис вече :|
Последна промяна от Фитилчо на ср дек 10, 2014 2:21 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 27

Тема "Строеж на гараж/къща изцяло направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: