• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фитилчо - майстор
Tsilkov написа:
Фитилчо написа:
За какво ми е това нещо, ще имам 6 см кухина над фолиото и ватата , под двойната скара за да е дишащ покрива :?:
Аспиратор няма ли да имаш? Отдушник на канализацията няма ли да ти е на покрива(може и на фасада ама не знам дали ще те кефи)?

Хитър съ като мравката Димитър- сетих се нещо.

Отдушника на канализцията ще го вкарам в олука :-D щото улуците са заустени в кенефната тръба да отива водата, демек в канала и са близко. Там ще го избича :lol:
Баси умния :lol: умре циганката ..... :-D
Tsilkov - майстор
То и така става ама рискуваш някой ден да усъмнеш с преляла толаетна от дъждовната вода - като ги знам как бачкат наще канализации аз бих си вързал битовия канал към клапа, а дъждвония отделно. Иначе за канализацията отдушника има варианти да не дупчиш покрива: на решетка на фасадата, с клапа в помещението и във вентилацията между металните екрмиди и подпокривната мушама.
prascho - майстор
Изроди са това, не хора....

Непрофисионално - за ватата ми се струва разумен съвета на Tsilkov. По-добре заложи на дебелината, а не на плътността. Аз съм сложил 20 см /4 пласта/ от минералната вата на урса в хоризонталните участъци на гредореда. Лятото пък и зимата има забележим ефект. Щом се чувства разликата трябва да е над 5 градуса.

При теб е метална конструкция и трябва да изолираш добре. Металът е проводник на студ /температурни разлики/. Пък и тежката вата ще натоварва чуствително конструкцията.
Lazy_666 - специалист
Фитилчо написа:
prascho написа:
Фитилчо, съчувствам ти искрено. Аз си мислех, че сме единствените попаднали на съсед - говедо. .
Прас, братле .... този ми поиска 50 лева фиктивно вписани в сделката за нотариуса при отдаването на право на строеж, това след като платих 1000 лева нотариус без нищо, е така... + 4 бързи данъчни оценки и още ненасикво само за тая седелка :|
Вика... абе ти кога ше ми дадеш 50-те лева от сделката :shock: :shock: :shock:
Бях на косъм да му разбия мазната физиономия , слава богу се сдържах, че съм на последен подпис вече :|
Прав е човека, когато си на колене, може почти всичко да прави. Друг е въпроса, ако му се наложи на него да опре до твоята добра воля вече какво ще се случи. :)

П.С. Не ме разбирайте погрешно, не подкрепям или оправдавам решението и действията му, но разбирам защо така постъпва.
prascho - майстор
Има една поговорка - "земята е кръгла, всичко се връща"

П.П. При мен след случилото се почина жената на съседа. От няколко месеца отдели едни 8м2 и мястото тревяса. Стой заградено от двете страни, но не е дошъл да каже ето Ви мястото, то си е ваше ползвайте го!

Не е нужно човек да се занимава със съсед тип говедо. Злобата ще го изяде от вътре. Както се казва, животът си взима своето. Каквото посееш това ще жънеш.
Tsilkov - майстор
Lazy_666 написа:
Друг е въпроса, ако му се наложи на него да опре до твоята добра воля вече какво ще се случи. :)
Той ще опре (или негов наследник) защото сега е станало на "намалени отстояния" ама то вече отишъл "коня у ряката".
Фитилчо - майстор
Той ми подписа още в началото намалено отстояние :lol: А неговата къща е на 1.50 от огрдата :evil: заварено положение.

Иначе дъщерята иска да продава и ще опрат до мен, когато посикат да разделят имотите, щото веднага ще им свалят цената ако сме в едно УПИ :-D
Тогава ще дойде мачка за погачка
Освен това, съм му подписал , че тези височини са само докато той е собственик на имота, демек ако продаде , мога да вдигна още 60 см.

Не че ще го направя...

Още мнения за ватата?

По принцип и аз съм на идеята за леката вата.
Имам 20-30 квадрата много плътна вата дебела 10 см, ще я сложа от предната страна за шумо изолация .

Tsilkov, нямам друга канализация освен кенефа аз там :? Каменинова 250 мм
prascho - майстор
Имаше ли възможност да разделите УПИ-то преди ти да тръгнеш да строиш?
Фитилчо - майстор
Има ама и там е проблемно ...
Първо ше отиде 1 година ако е доброволно.

Да де, ама ако го разделя , той знае, че не може да ме ораничи по височина а само по отстояние 3 метра, и затова ще прави проблеми до края на разделянето, тоест тряа се съдим.... отиде 2 години поне :(

Нямам такова време :|
prascho - майстор
Някъде по нагоре не спомена ли 2 години ходене по мъките :?: Аз не мога да разбера, дъщерята иска да се разделя упи-то пък бащата не иска....егаси. По принцип е по-хубаво да сте разделени за да не си зависим от тях. Тази пуста българска завист няма край. Случайно да не направиш нещо по-голямо и по-хубаво от него.....нямам думи!

П.П. Да не си престарял?
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 27

Тема "Строеж на гараж/къща изцяло направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: