От мобилни телефони до цифрови камери
Linux-Code - специалист
Монитора е CRT 15" марка Bridge цветен дисплей, подариха ни го за офиса, но ще го ползваме само при настройка рутера ( стар PC под OS FreeBSD ) в командния режим, но както и да е, да не влизам в подробности. Значи проблема е следния: картината е стеснена с няколко мм. по хоризонтала, и видях че няма въртящ бутон който по избор да стеснява и разширява картината по хоризонталната част, а има само изместване наляво и надясно. Иначе за вертикалното стесняване и разтегляне на картината има такъв въртящ плъзгач и няма проблем, както и плъзгач за изместване на горе или долу картината. Казаха ми че трябвало да се отвори и вътре имало нещо подобно на болче и се въртяло с отверка и от там се настройвала хоризонталната част на картината за стесняване и разтягане. Нека който разбира да помогне.
pipilica - майстор
Ся за няколко милиметра не разваляй монитора нали работи и го ползвате от време на време. По-добре пробвай смениш Refresh rate-a и може и да се разтегне малко.
tysonlkr - специалист
От къде си?
Ела да ти дам един Самсунг 15" че ми е жал да го изхвърля на боклука ;)
Linux-Code - специалист
pipilica написа:
Ся за няколко милиметра не разваляй монитора нали работи и го ползвате от време на време. По-добре пробвай смениш Refresh rate-a и може и да се разтегне малко.
Ами казаха ми че трябвало да се коригира това, иначе ако се оставило така можело да даде отражение на други компоненти в монитора и да повреди други неща. По принцип да, от време на време го ползвам понеже правя настройки на рутера който е FIREWALL и споделя интернета на останалите PC-та в мрежата.
tysonlkr написа:
От къде си?
Ела да ти дам един Самсунг 15" че ми е жал да го изхвърля на боклука ;)
Здравей от Бургас съм. Ако имаш път към морето ще уредим среща, имам вино и уиски, както и всякаква друга огнена вода що душа поиска :) Самсунга CRT ли е или TFT?
Последна промяна от Linux-Code на ср дек 10, 2014 1:24 am, променено общо 1 път.
pipilica - майстор
Нищо няма да се повреди. Но има вероятност да е тръгнал да си ходи и за тва да е събрал образа.
tysonlkr - специалист
Самсунга е CRT обемен е.
За съжаление сме далече, а и по това време нямам път към морето :partyman:
Продължавай с опитите да съживиш наличната техника.
Linux-Code - специалист
tysonlkr написа:
Самсунга е CRT обемен е.
За съжаление сме далече, а и по това време нямам път към морето :partyman:
Продължавай с опитите да съживиш наличната техника.
Ами освен да поразровя да почета и да експерементирам, а каквото сяба покаже :)

Тема "Проблем с картината на монитор CRT" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: